Újra: Egy úton

Írta:  R.F. 2019.09.16.

Ökumenikus közösségi és családi nap lesz szeptember 21-én a Sportkastélyban.

Az ökumenikus nap jelmondata – Mindnyájan egyek legyetek! – kitűnően adja vissza a rendezők szándékát, miszerint az együtt töltött nap erősítse a különböző felekezetek híveinek a kapcsolatát, aminek jóvoltából egymáshoz közelebb kerülve élhetik a mindennapjaikat.

oko1

oko2

oko3

– A legfontosabb az, hogy forduljunk egymás felé, próbáljunk meg őszinte lélekkel közeledni egymáshoz, mert lássuk be, nagy szükség van erre… Rendezőként ezt fogalmaztuk meg, úgymond, alapelvként. Ennek jegyében várjuk azokat, akik talán nem kapják fel a fejüket arra, hogy ökumenikus családi nap, mondván, az „bármi” lehet. Hogy nem az lesz, arról részben mi gondoskodunk, a fő részben pedig azok a vendégek, akik megerősíthetik az ott lévőkben, hogy érdemes volt velünk tölteni ezeket az órákat – fogalmazott a szervezők nevében Háló Gyula, a Pestszentimrei Baptista Gyülekezet lelkésze.


Programok a nagyszínpadon


Lássuk akkor a programokat, amelyek lelki feltöltődést és kiváló időtöltést nyújthatnak a családoknak.
A Sportkastély színpadán az Aranyszamár utazó bábszínház várja a legfiatalabbakat, akiknek Wass Albert Az erdő könyve című darabját adják elő.
Bizonyára örülnek majd a gyerekek a 14 órakor színpadra lépő Varró Dánielnek és Molnár Györgynek, akik verses-zenés műsorral szórakoztatják őket.
Ezt követően a nap fő üzenete, a hit kerül előtérbe, mert 16 órától ünnepi istentisztelet lesz, amelynek témája az álmok, a hit és az életváltozás, amelyről ismert személyek is vallanak a hallgatóiknak. A Magyar Televízió riporterének, Jakab Cintiának a segítségével pedig képet kaphatunk a kerületi gyülekezetek életéről.


Jön Pál Feri is!


A 18 órakor kezdődő programra megtelhetnek a Sportkastély széksorai, mert a lenyűgözően előadó Pál Feri atya lép a színpadra, aki a vágyakról, a célokról és a küzdelmekről beszél majd szuggesztív erővel. Előadása az Elégedetten az élettel „munkacímet” viseli. Azért illik ide az idézőjel, mert bizonyára ezúttal is el fog kalandozni más gondolatok felé is.
Az atya előadása után, 20 órától már a zene tölti be a termet. Caramel jótékonysági koncertjével záródik a nap, amelyre a kerületben kizárólag a Margaréta Virágüzletben (Nemes utca 25.) lehet adományjegyet vásárolni. A javasolt minimális adomány ezer forint. Az ökumenikus nap jótékonysági célja a kerületben élő hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek támogatása.

 

Hagyományőrzők, motorosok


A Sportkastély melletti szabad területen számtalan program várja a családokat. Például gyermekfoglalkozások, Habán-udvar, a hét sátorból álló Szabadítsuk ki Jézust! program. Ott lesznek a Magyar Keresztény Motorosok Közösségének tagjai is, természetesen a motorjaikkal. A könyves standon a Kálvin, a Luther és a Harmat kiadó könyveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, valamint bemutatkozik a börtönmisszió, és lesz nyereményes kvízverseny is.