A gyerekek igazi örömnapjai

Írta:  B.Z. 2019.09.16.

Játszóeszközökkel gazdagodott az önkormányzat idei programja jóvoltából három gyermekintézmény, a Zenevár, a Szivárvány és a Pitypang óvoda.


Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 4-én a gyerekeknek a Zenevár óvoda udvarán felszerelt új játszóeszközöket.
Galgóczy Zoltán a játszóeszköz-átadó sorozat negyedik állomásán az egyik legnagyobb fejlesztésnek nevezte a Zenevár ovi udvarán elkészült játék- és készségfejlesztő eszközöket.
–Ha a gyerekek jókedvűek, derűsek, annál nagyobb öröme nem lehet egy óvodapedagógusnak, és a szülők is akkor lehetnek nyugodtak, ha az óvodások jó körülmények között, biztonságos helyen töltik játékkal a napjaikat– tette hozzá az alpolgármester.
Kádár Tibor az óvodákban az elmúlt években megvalósult fejlesztésekre hívta fel a figyelmet, arra, hogy minden évben sikerült valamit megújítani a gyermekintézményekben. A körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a játszóeszköz-fejlesztési programban az óvodák választhatják ki, hogy milyen játékokat szeretnének az udvarukra.
–Bevallom, hogy mi, felnőttek, is kipróbáltunk egy-két játékot, és jó volt újra gyereknek érezni magunkat. Úgy gondoljuk, hogy minél több szervre hatnak ezek a játszóeszközök, annál több élményt adhatnak a gyermekeknek–mondta el Vecsei Brigitta óvodavezető.
A Szivárvány óvodában szeptember 11-én csaknem kétmillió forint értékben szereltek fel az udvarra új játszóeszközöket. Mint azt Horváthné Kapocsi Anikótól megtudtuk új fészekhintát és hagyományos mókuskereket, valamint három rugós játékállatkát kapott az intézmény. Az óvodavezető szerint nagy volt a gyerekek öröme, mert az átadás napján vehették birtokukba az eddig még nem ismert eszközöket.

ovi1

ovi2

ovi3

ovi4

ovi5


A Nyuszi csoport népi körjátékokat adott elő az ünnepélyes átadó vendégeinek, akik között ott volt az Önkormányzat képviseletében Galgóczy Zoltán alpolgármester, valamint a kivitelező cég képviselője mellett a többi óvoda vezetője is.
A Pitypang óvodában szeptember 12-én adták át az új udvari játszeszközöket, ahol némileg mások a körülmények, mit egy kertvárosi intézményben. Knizner Anikó óvodavezető azt hangsúlyozta, hogy a lakótelep közepén, ahol nincsenek konyhakertek és gyümölcsfák a legfontosabb, hogy természetes közegben játszhatnak a gyerekek. Ezen az udvaron ugyanis nincs gumitégla, hanem a fűé, illetve a természetes zöld környezeté a főszerep.
A Pitypang óvodában egy homokozó várat adtak át, amelyen mindenféle kiegészítő játék megtalálható, mint például csigával felhúzható homokozó vödör és homokot szállító futószalag. Igazi örömnap volt az átadás délelőttje, amikor a gyerekek aszfaltkrétás rajzokkal és várépítős programmal készültek, aminek eredményeként hat hatalmas homokvár készült és a bevezető járdák pedig színes gyerekrajzokkal fogadták a vendégeket.