Megújult játszótér gyerekprogramokkal

Írta:  B.Z. 2019.09.25.

Vidám délután a Lakatos lakótelep benépesült parkjában.

Az önkormányzat által indított idei Gyerekzsivaj játszótér-felújítási programja újabb állomásaként szeptember 20-án a Lakatos utca és a Nefelejcs utca sarkán adtak át felújított játszóteret vidám műsoros délután keretében.

2019.09.20. Játszótér átadás 10 of 57 copy

2019.09.20. Játszótér átadás 25 of 57

2019.09.20. Játszótér átadás 50 of 57

2019.09.20. Játszótér átadás 57 of 57 copy


Ebben az esztendőben már négy felújított és egy teljesen új játszótérrel gazdagodott a kerület, míg az ötödik átadása szeptember 20-án volt a Lakatos utca és a Nefelejcs utca sarkán. Az átadást ezúttal is vidám családi programok kísérték. A két utca kereszteződésében található park a szokásosnál is több gyereket és felnőttet fogadott ezen a napon, amikor az új és felújított játszóeszközöket birtokukba vehették a környéken élők.
Jó időben
A gyerekeket és szüleiket Ughy Attila köszöntötte, aki a jó időre való tekintettel arra figyelmeztette a közönséget, hogy használják ki az ilyen alkalmat, amikor még nyárias viszonyok között élvezhetik a felújított játszóteret. A polgármester egyben jó szórakozást kívánt a gyerekprogramokhoz.
E programokban nem is volt hiány, mert amint azt Ricsóka-Müller Gyöngyi, az átadások szervezője felsorolta, a gyerekek csak néztek a szüleikre, hogy a sok érdekesség közül melyiket is válasszák. Aztán a színpad vonzása döntötte el a kérdést, hiszen azonnal elkezdődött a Szeleburdi Színház előadása, amelynek szereplői csaknem egy órára lekötötte a nézősereget.
Gyereknek, felnőttnek
A játszótérre kilátogató gyerekeket, szülőket és nagyszülőket a továbbiakban is érdekes programok várták, hiszen mind a kisebb, mind a nagyobb gyerekekhez szólt Kozma Zsuzsanna Fittmóka programja, volt néptánc, illetve felfújható csúszda és ugrálóvár, kézműves foglalkozás, és rendőrségi szimulátorral is lehetett játszani. Ezen a napon a Gyerekzsivaj program újdonságaként Kovácsovics Fruzsina adott gyerekkoncertet. A szülőket és nagyszülőket pedig várták az Egészségügyi Szolgálat sátrában, ahol különböző szűrővizsgálatokon vehettek részt.
Folytatódik
Ricsóka- Müller Gyöngyi elmondta, hogy többek között egy fészekhintával lett gazdagabb a játszótér, amelynek a központi helyén található kombinált játszóeszközét is megújították az utóbbi hetekben, új esési teret kapott a kötélhinta, több szemétgyűjtőt és padot helyeztek el a parkban, valamint eltávolítottak egy beteg fát, amely darázsfészekkel is tele volt. Tavaszra a tervek szerint megújítják a homokozót is, ami fölé napvitorla kerül, hogy árnyékot adjon majd a kicsiknek.
A Gyerekzsivaj elnevezésű program szeptember 27-én a Kandó téri, majd 29-én az Alacskai úti megújult játszótér hasonló átadásával folytatódik.