Községi napok díszpolgári kitüntetésekkel

Írta:  Péntek László 2019.09.27.

Felbuzdulva a tavalyi rendezvény sikerén az idén is községi napokat szerveztek szeptember elején Körösfőn.


A rendezvény első napjának programjában a népzene és néptánc volt a főszereplő, olyan tehetséges környékbeli kalotaszegi csoportok léptek fel, mint a körösfői Ríszegvirág, a mérai Cifra, a györgyfalvi Hagyományőrző, a bánffyhunyadi Suhanc, a kalotaszentkirályi Felszeg Gyöngye, valamint a magyarkapusi néptánccsoport, a kicsiket pedig a Keljfeljancsi bábszínház előadása szórakoztatta. Az esti bográcsvacsorából minden jelenlévő részesedhetett, melyet tábortűz és a YES együttes hajnalig tartó bulija követett.
Bódis László polgármester köszöntőjében kiemelte:

81a másolata

82a másolata

82 másolata

81 másolata

83 másolata


- Erős közösséggé csak úgy fejlődhetünk, ha közösek az érdekeink és nézeteink, ha közösen töltünk minél több időt, ezért a községi napok elsősorban ezt a célt szolgálják. A két nap alatt lehetőségünk van olyan találkozókra, amelyek következtében új célokat határozhatunk meg községünk számára. Az önkormányzat mindig a lakosok kéréseinek megfelelő stratégiát dolgoz ki, és az ehhez szükséges információkat csak a személyes találkozások alkalmával gyűjthetjük be kellőképpen.
Ezt követően a polgármester ünnepélyes keretek között átadta a Körösfő Község Önkormányzatának díszpolgári okleveleit, melyet a Községi Tanácshatározat alapján négyen vehettek át, akik önzetlen támogatásukkal hozzájárultak Körösfő község gazdasági és kulturális fejlődéséhez. Az idei kitüntetettek mindnyájan kerületünk vezető személyiségei:

 

Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes,
Szarvas Attila alpolgármester,
Tóth Kálmán önkormányzati képviselő,
Bauer Ferenc önkormányzati képviselő.

 


A kitüntetettek egybehangzóan hangsúlyozták, hogy segítségük önzetlen, és nem vártak ezért külön elismerést, de azért jól esett, és meglepte őket. További támogatásukról biztosították a község lakóit és vezetőit. Szarvas Attila alpolgármester arra bíztatott mindenkit, azért, hogy tovább fejlődjön és megmaradjon a testvéri kapcsolat a két település között, imádkozzunk közösen a közelgő helyhatósági választás sikeréért.
A Budapest XVIII. kerületnek Körösfőn van még egy díszpolgári kitüntetettje, mégpedig Ughy Attila polgármester, aki 2016. Június 4-én a Vasvári Pál Emléknapok Körösfőn című rendezvényen vehette át az ezt igazoló Díszpolgári Oklevelet.

84 másolata

85 másolata

86 másolata

87 másolata

88 másolata

Az előző naphoz hasonlóan a rendezvény második napján is színvonalas műsorok szórakoztatták a nagyérdeműt. A vasárnapi programot a könnyűzenei együttesek és tehetséges helyi előadók műsorai határozták meg. Délben egy tűzoltó gyakorlattal kezdődött a műsor , melyen a körösfői önkéntes tűzoltók, valamint a vendégként meghívott Hargita megyei önkéntes tűzoltók mutatták be tudásukat, mérték össze erejüket, Jambrik Rudolf ezredes felügyelete alatt. Ezt követően Péntek Tímea mutatta be a –Kalotaszeg szíve : Körösfő – című, a közelmúltban megjelent kötetét, miközben a színpadon a magyarbikali gyerekzenekar nagysikerű koncertje folyt. Nagy sikert aratott a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek modern táncelőadása, melyet elismerő oklevelek kiosztása követett azon édesanyák számára, akik három vagy több gyereket szültek és neveltek fel. Ezután minden szem az égre figyelt ahonnan a Skydiving ejtőernyős klub sportolói román, magyar és a klub zászlajával érkeztek az éljenző, ünneplő tömeg közé. A hangulatot olyan tehetséges helyi énekes előadók mint Budai Evelin és Kovács Eszter produkciói fokozták, melyet a Desperado együttes koncertje követett. A rendezvényt tűzijáték és hajnalig tartó diszkó zárta.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Csoma Botond parlamenti képviselő, Antal Géza az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke, valamint Vákár István a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.