Emléklap jubiláló közalkalmazottaknak

Írta:  T.L. 2019.09.29.

Olyan kerületi közalkalmazottakat köszöntöttek szeptember 24-én, akik életük egy jelentős szakaszában a „közért” dolgoztak, illetve többségük még ma is dolgozik.

Olyan kerületi közalkalmazottakat köszöntöttek szeptember 24-én a Rózsa Művelődési Központban, akik életük egy jelentős szakaszában a „közért” dolgoztak, illetve többségük még ma is dolgozik. A családias hangulatú ünnepségen összesen 121 emléklapot osztottak ki.
Negyedszázadot eltölteni közalkalmazottként nem kis dolog, de 30 vagy 40 évet, már egy egész életet jelent… Az ünnepeltek többsége pedagógus. A kerületben több ezer a közalkalmazottak száma, ám idén csak 121-en jubilálnak 25-30-40 „évesként”, nem csoda, hogy sok volt a virág ezen a napon a Rózsában. Az ünnepségen megjelent Ughy Attila polgármester, Galgóczy Zoltán alpolgármester és Bak Ferenc, a Külső-Pesti Tankerület igazgatója. A köszöntő beszéd így hangzott el Ughy Attila tolmácsolásában:

2019.09.24. 4 of 16 copy

2019.09.24. 15 of 16 copy

2019.09.24. 16 of 16 copy


-Vannak szavaink, amelyek sok mindent kifejeznek. Ilyen például, a közalkalmazott szó, amelynél érdemes a mindennapok rohanásában is kicsit leragadnunk, különösen a jubileumok idején. Kölcsey írja: „Nem önmagadért vagy, hanem a közösségért”. A most itt jubilálók hosszú ideje, 25-30-40 éve tesznek igen sokat a közért, a jövőnkért, mert gyerekekkel foglalkoznak, tanítják, nevelik őket áldozatos munkával. Itt mind-mind példaképek vannak. Önöktől, tanítóktól, tanároktól, akik elkísértek bennünket a felnőtté válásunkig, nagyon sokat kaptunk, és szeretnénk, ha ugyanilyen odaadással folytatnák munkájukat még hosszú ideig. Köszönjük élethivatásukat, amit a közért tettek, illetve tesznek, és több mint százezer kerületi nevében gratulálok önöknek, díjazottaknak.
Először, a 25 „évesek” kaptak emléklapot, 44-en, majd Kőszegi Márton zenész tette még emlékezetesebbé számukra a napot megzenésített versek előadásával, amit gitárral kísért. Ezután jöttek sorra, 40-en, a harminc éve közalkalmazottak, a színpadon pedig a Botafogó táncosai színesítették az ünnepi programot, amelynek végén a négy évtizede közalkalmazásban dolgozókat – 37-en voltak – díjazták.
Jó volt együtt látni ennyi boldog arcot. Reméljük, még sokáig dolgoznak értünk.