Kertünk Kincsei, Isten ajándéka

Írta:  T.L. 2019.10.01.

A Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola tanári kara, közreműködve a szülőkkel, és a gyermekekkel, az idén is megrendezte a Kertünk kincsei, Isten ajándéka elnevezésű projekthetet.

A pestszentlőrinci Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola tanári kara, közreműködve a szülőkkel, és a gyermekekkel, az idén is megrendezte a Kertünk kincsei, Isten ajándéka elnevezésű projekthetet szeptember 24-27.-e között. A zárónapon a legjobbakat díjazták.
Az intézmény előcsarnokában „tálalták” a gyerekek, a szülők és a pedagógusok által, főleg zöldségekből és gyümölcsökből, kreált remekeket, tálakat, amelyek gazdag fantáziáról tanúskodtak. Volt itt csűr, falusi jelenet, állat almából, körtéből, szilvából, szőlőből kirakva, a falon festmények madarakról, kutyákról, növényekről, zöldségekről. Ezek mind különböző órákon készültek, miközben behatóbb ismereteket szerezhettek a kis tanulók a környezetükben fellelhető kerti kincsekről, azaz Isten ajándékairól. Vetélkedőket is rendeztek a diákoknak, az ezekben a hetekben megszerzett tudásukból. Az iskola 8-8 alsó és felső tagozatába járó 340 tanulója aktívan részt vett az igen ötletes és hasznos projektben, a legjobbaknak Szarvas Attila alpolgármester adta át a díjakat.

kertunk1

kertunk2

kertunk3


-Ezt a programot tavaly indítottuk el, aminek a legfőbb célja, hogy a gyerekeket rávilágítsuk arra, hogy az az étel, amit nap, mint nap fogyasztanak, mind az Istentől kapjuk, és mindezért nem vagyunk elég hálásak – mondta. Galgóczy Zoltán alpolgármester ehhez annyit tett hozzá, hogy ez egy remek kezdeményezés, ami erősíti a tanuló, a pedagógus és a szülő egységét, közösségét.
Kuti Margit, az iskola igazgatója pedig lapunknak elmondta, hogy ezen a héten a tanórákba építve foglalkoztak behatóbban kertünk kincseivel a környezetismeret, biológia, irodalom, rajz, vizuális kultúra, technika, életvitel és énekórákon. Nagyon eredményesek és hasznosak voltak ezek az órák és ezek „gyümölcseit” állították ki, amelyeket a tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén is szép számban tekintettek meg a kerület óvodásai, akik sokat tanulhattak a látottakból.
A projekt zárásaként Tampu-Ababei József plébános atya vezetésével mondtak hálát Isten ajándékaiért az iskola udvarán megtartott szentmisén, amelyet terményáldás követett. Beszédének fő gondolata az volt, az Isten e világba ültetett kis magjai, csemetéi, szőlővesszői vagyunk, akik szeretnénk bő és jó termést hozni. Ahhoz, hogy gyermekeinket növekedni lássuk, jó talajt kell biztosítanunk, az iskola ilyen jó talaj, biztos alap, érték. A hagyományok ápolása, Isten teremtett világának apróságai: növények, állatok, környezet, természet, a velük való foglalkozás, értékeink, hagyományaink bemutatása, átadása, mind gyermekeink életét, tudását gazdagítják.