Köszönet a szépkorúaknak

Írta:  G.A. 2019.10.06.

Együtt ünnepelt a Gyöngyvirág és a Borostyán az idősek napján.

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata által fenntartott Gyöngyvirág Szociális Szolgálat az idősek világnapja alkalmából közös ünneplésre invitálta az imrei Borostyán és Reménység nappali szolgálat ellátottjait a Pestszentimrei Közösségi Házba október 1-jén.

gy1

gy2

gy3

Mielőtt a meglepetésműsor első dallamai felcsendültek, Timárné Penczi Ildikó, a Gyöngyvirág Szociális Szolgálat vezetője köszöntötte a megjelenteket, a szolgálatok vezetőit és a vendégeket.
– Tartalmasnak ígérkező programmal szeretnénk tisztelegni időskorú barátaink előtt – mondta többek között.
Ughy Attila polgármester így szólt az ünnepeltekhez:
– Mi sokszor és sokat kaptunk önöktől, és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Mi sokszor és sokat akarunk kapni még önöktől, ezt nem lehet elégszer mondanunk. És a mi köszöntésünk egyben felkérés is: a kerület mindig, minden helyzetben számít önökre, hogy a közösbe tegyék be mindazt, amit jónak, megoszthatónak találnak, hisz ezáltal leszünk még erősebbek és leszünk még bölcsebbek. De azt sem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mi is szeretnénk adni. Sokszor és sokat…
A tartalmasnak ígért program tökéletesen megfelelt az elvárásoknak. Az első vastapsot az Ady Endre Általános Iskola tanulója érdemelte ki Óbecsey István Szeressétek az öregeket című versének elszavalásával. A Four Fathers énekegyüttes előadása közös éneklésre ingerelte a nagyérdeműt, és egy esetleges tapsmérő mutatója tutira kilengett volna. A szolgálatok dolgozóinak esernyős tánca meglepetésként szerepelt a műsorszámok listáján, volt is meglepetés a magas színvonalú előadás láttán.
Pohárköszöntőjében Dömötör István, a szociális ügyekért is felelős alpolgármester megköszönte az időskorúaktól kapott, a munkáját segítő, több erőt adó szeretetet, és megemelt pohárral adta át jókívánságát: Isten éltessen mindenkit nagyon sokáig!
Az ünnepség állófogadással zárult.