Együttműködéssel újabb sportpark létesült

Írta:  B.Z. 2019.10.08.

A Wing Csoport és az önkormányzat együttműködésével október 4-én átadták a kerület tizenegyedik szabadtéri fitneszparkját, ahol bárki kedvére sportolhat.

Az Üllői út 807. szám alatt a Wing Csoport fejlesztésében és az önkormányzat együttműködésével megvalósult sportpark ünnepélyes átadóján október 4-én Ughy Attila polgármester és dr. Takács Ernő, a Wing Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint a körzet önkormányzati képviselője, Dámsa József is részt vett.


Bárki használhatja


A parkosított környezetben létesített, mintegy 120 négyzetméter hasznos területű sportparkba kondi-elemeket és professzionális kültéri fitnesz eszközöket is telepítettek, melyek bárki számára szabadon használhatók. Az eszközök között található többféle húzódzkodó, fekvőtámasz elem, has- és hátizom erősítő, dupla multifunkciós tréner, párhuzamos háromelemes korlát, lépegetők és vízszintes hullám gép, valamint evezőpad, kerékpár és két fős alakformáló gép.


Nincs kifogás


Ughy Attila az átadó rendezvényen örömtelinek nevezte, hogy vannak a kerületben olyan cégek, amelyek saját területükön ilyen közösségi fejlesztésekbe fognak. A polgármester elmondta, hogy ők társadalmi felelősségvállalásuk jegyében próbálnak hozzájárulni a kerület közterületeinek megújulásához, illetve a sportosabb életmódhoz. Ennek egyik eleme a Ganztelep és a Ganzkertváros határán most létesült szabadtéri sportpark.
– Ez azért örvendetes, mert a kerületnek ezen a részén még nem volt ilyen lehetőség. Így már elmondható, hogy nincs kifogás a sportolni vágyók számára, mert a kertvárosi részen másfél kilométeren belül biztosan találhatnak elérhető fitneszparkot – hangsúlyozta Ughy Attila..

wing1

1ing2

wing3

wing4


A közösségi sportpark gyalogosan és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. Az autóval érkezők számára a kondipark mellett, ahhoz csatlakozva alakítottak ki egy mintegy 270 négyzetméteres murvás parkolót, a kétkeréken közlekedőknek pedig a sportpark területén kerékpár-tárolók állnak rendelkezésre.


Közösségi színtér


A beruházó Wing a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelségében található, jelenleg nagyrészt beépítetlen területen nagyszabású fejlesztési programot indított, melynek részét képezi az önkormányzattal együttműködésben most kialakított közösségi sportpark. A program első elemeként 2018-ban átadtak egy a Wizzair számára fejlesztett repüléstechnikai oktató központot és a vállalat jövőbeni tervei között további fejlesztések is szerepelnek.
A Wing küldetésének tekinti a vállalat beruházásainak környezetében élők életminőségének javítását. A XVIII. kerületben elindított fejlesztési program célja, hogy a Pestszentlőrinc Ganzkertvárosban található területet új funkcióval gyarapítsa és a kerület lakói számára igazi értéket jelentő, minőségi környezetté alakítsa.
Mind a beruházó Wing, mind Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata bízik abban, hogy az újonnan létrehozott közösségi sportpark mihamarabb Pestszentlőrinc közkedvelt sporthelyszínévé, egyúttal a közösségi élet színterévé válik.