Az „egészség köre”

Írta:  R.F. 2019.10.11.

 

 Új futópályát, futókört adtak át a Brenner-parkban október 10-én.

 

Az elmúlt hét csütörtökén adták át azt az 500 méteres futópályát, amely a kerületiek mozgását és egészségét is szolgálja a jövőben. A megnyitón, amelyen örömtelien sokan vettek részt, ott volt Ughy Attila polgármester és Szarvas Attila alpolgármester is.

brenner1

brenner2

brenner3

brenner4

brenner5

 

Alig kell néhány száz métert autózni a végtelen forgalma miatt nem mindig a tüdőnk egészségét szolgáló Üllői útról, hogy nyugodt, sportolásra csábító helyen találjuk magunkat.

A Büdi tó közelében található területről mostantól valóban elmondható, hogy a sportos kerület sportos jelképévé válhat a jövőben.

Arról, hogy erre valóban reális az esély, sok-sok kerületi fiatalember és hölgy gondoskodott, akik mások mellett birtokba vehették október 10-ének napfényes délutánján az új, műanyag-borítású pályát, amely, az elmúlt heti csúcsforgalomból kiindulva, sok vendég, sok-sok futó láb „jó barátja” lesz a jövőben.

Lenyomtak” egy kört

Ami azokat a bizonyos futó lábakat illeti, ott volt, s nem is csak „díszelegni”, a megnyitón, s az azt követő nem is rövid időben, Ughy Attila polgármester és Szarvas Attila alpolgármester is.

Ismerve őket, s a sportos életvitelüket, nem csodálkozott senki azon, hogy a polgármester, miután elvégezte a „hivatalos ceremóniát” – megnyitóbeszéd, szalagátvágás -, sok-sok fiatal társaságában maga is kipróbálta a rugalmas pályát, s az alpolgármesterrel közösen „lenyomott” egy kört.

A célba érkezés után nem is lihegve mondta el, hogy körülbelül hat perc alatt teljesítették kényelmes tempóban a távot.

-Ha mondhatok „szakvéleményt”, akkor az röviden csak annyi, hogy a pálya rugalmas, így kellemes rajta a futás. Talán a többiek nevében is javasolhatom, hogy minél többen próbálják ki, jöjjenek el, mert élmény lesz mindenkinek, aki szereti nem csak gyaloglásra és támaszkodásra használni a lábát.

Megérdemelt gratuláció

Elnézve a célba érkező „atlétákat”, talán nem nagy tévedés állítani, hogy a „Büdi-kör” akár a kerületi sportosok új törzshelyévé válhat az elkövetkező hetek, hónapok során, aztán meg még jó hosszú ideig.

Az építő cég képviselője akár világcsúcs-időről számolhatott be, hiszen a Büdi-kör két és fél hónap alatt készült el, ami elnézve a hosszát, s a kiválónak tűnő kivitelezését, mindenképpen gratulációt érdemel. Ráadásul, amint megtudtuk, ezzel nem értek még véget a munkálatok, mert a szomszédos tavat is bevonják a sportos fejlesztésbe, hogy az is az ide látogatók kikapcsolódását, s nem mellesleg az egészségét szolgálja.

 

Sokak büszkesége

Nem véletlenül jegyezte meg egy középkorú férfi vendég, miután beért a célba.

-Az lenne az igazi, ha használná ezt mindenki, négy évestől, száznégy évesig, egészségben, s nem csak a kerületiek…

Igaza van, mert erre a pályára mindenki büszke lehet, de leginkább a pályát állami támogatással kialakított és létrehozott önkormányzat.