Félúton

Írta:  G.A. 2019.11.21.

A szokásoktól eltérően az ötvenedik születésnapját ünneplő Frech’ Gábor nem csupán kapott, de hozott is ajándékokat.

A szokásoktól eltérően az ötvenedik születésnapját ünneplő Frech’ Gábor nem csupán kapott, de hozott is ajándékokat. Félúton című előadóestjén a Kondor Béla Közösségi Házban november 15-én verselt, énekelt és gitározott.

VAA 3889 copy

Amennyiben az elmúlt ötven év félutat takar, akkor még hosszú, közös örömünkre szolgáló művészi karrier áll Frech’ Gábor előtt. Sokoldalúsága legendás. Nemcsak mint „fanyűvő” éli az életét (fafaragó dinasztia leszármazottja), hanem 1986-ban már a valamikori Steinmetz gimnázium világot jelentő diákszínpadán találta magát. Később a pestszentlőrinci Gulner Gyula Általános Iskola tanára lett, ám az Ascher Oszkár Színház művészeként a „szent színpad” is élete része maradt.
Az ünnepi irodalmi est repertoárjában többek között Ady Endre, Bogdán József, Horváth Sándor, Pilinszky János, Reményik Sándor, Wass Albert versei, Cseh Tamás dalai szerepeltek.
Az előadóest utolsó, nyolcvanadik percében visszaköszönt Ady Endre Szeretném, ha szeretnének versének címadó sora. Frech’ Gábornak sikerült begyűjtenie a közönség szeretetét. Szerettük karakteres verselését, fafaragó munkához is szokott, ám a finom gitárjátékban is remeklő kezeit, szívből jövő énekprodukcióját. Az est végén Varga Ferenc, a Kondor Béla Közösségi Ház vezetője, egyben az est házigazdája minden jelenlevő, sőt a kerületiek nevében is egy szikrázó tortával kívánt boldog szülestésnapot a művésznek.