Fontos és aktuális

Írta:  2015.04.01.
Cikkeinkben a Véleményezze Ön is a kerület (TFK)(ITS), a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjteményről, a Kerületi Települési Értéktár Bizottságról, annak féléves beszámolójáról és a Bókay-kertről olvashat.
Tervtanácsi időpont
Budapest XVIII. kerület építészeti-műszaki Tervtanácsa a következő ülését 2015. június 26-án, pénteken,  9.00 órától kezdődően tartja.
Kérjük, hogy a következő ülésre lehetőség szerint június 19-e 12.00 óráig nyújtsák be kérelmüket.


Véleményezze Ön is
Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre Településfejlesztési Koncepcióját és Integrált Településfejlesztési Stratégiáját
További részletek


Pályázati felhívás nyári életmódtábor szervezésére
Életmódtábor szervezését segíti az önkormányzat most kiírt pályázatával, amelyen intézmények vehetnek részt.
További részletek


Várostörténeti séta a Bókayak nyomában
További részletek


Bókay-Emléktúra
„Bókay 175” jubileumi jótékonysági kerékpáros megemlékezés „sport-egészség-hagyomány”
További részletek


Helytörténet


Honlap: http://muzeum18ker.hu
A Bókay-kert mindannyiunk öröksége
A Bókay-kert jövőjének közös tervezésére kéri a kerületieket a projekttel foglalkozó munkacsoport.
Megalakult a XVIII. kerületi Települési Értéktár Bizottság
 
"Kerületünk rendkívül gazdag helytörténeti értékekben. A több mint 200 éves időhorizont épített öröksége, kulturális öröksége még a több évtizedes múltra visszatekintő helytörténeti kutatómunkák mellett is újabb és újabb szeletét képes felmutatni az érdeklődő kutatónak. Becsüljük meg ezt az örökséget. Nem véletlenül fogalmaztam képviselői munkám egyik jelmondataként úgy: „Legyünk hűek az örökséghez!!” Jelentős eredmény, hogy kerületünk csatlakozott 2013-ban a nemzeti értékfeltáró, a hungarikumok különleges gyűjteményét összegző munkához, amihez a Parlament 2012-ben törvényi keretet biztosított, valamint kormányrendelet is született a hatalmas munka koordinálása érdekében. Kerületünk Települési Értéktár Bizottságában hárman delegáltként Heilauf Zsuzsanna igazgató asszonnyal és Pándy Tamással, Pestszentimre avatott ismerőjével, helytörténészével kaptuk azt a feladatot, hogy koordináljuk, szervezzük a kerületi helytörténészek áldozatkész munkáját, biztosítsuk a munkához szükséges szervezeti, pénzügyi és tárgyi feltételeket, szervezzük a gazdag helytörténeti anyag bemutathatóságát, gondoskodjunk vendégszakemberek meghívásáról, az indokolt marketing munkáról, valamint az eddigi és a további eredmények bemutatásáról. Igen fontos, hogy a Bizottság várja minden érdeklődő jelentkezését a közös munkához. Csak közösen, a legfiatalabbtól a legidősebbig együttesen munkálkodva lehetünk képesek arra, hogy mindannyiunk örömére, múltunkat bemutathatóan megőrizve tudjuk tanítani, nevelni a jövő nemzedékét, gyerekeinket, unokáinkat."-mondta Kardos Gábor képviselő a Bizottság elnöke.

Települési Értéktár Bizottság 2014. évi beszámolói és mellékletei
letöltés

A Települési Értéktár Bizottság elnökének tájékoztatója

 letöltés

Ismerje meg a kerületrész rejtett kincseit, értékeit!

letöltés