Ideiglenes forgalmi változás a Gilice téren

Írta:  2015.08.05.
Tegnaptól új, ideiglenes forgalmi rend lépett életbe a Gilice téren. Ughy Attila tájékoztatást kér a BKK-tól.
Új, ideiglenes forgalmi rend lép életbe a XVIII. kerületi Gilice téren, melynek köszönhetően egyirányú forgalmi rendet vezetnek be a tér kör alakú pályáján. Ennek köszönhetően az autósoknak a körpályát úgy kell megkerülni, mintha az körforgalom lenne. A változtatással a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a csomópont forgalmasabb ágain csökkenjen a balesetek száma - közölte a BKK augusztus 4-én kiadott közleménye
.
Eszerint annak érdekében, hogy a forgalmi rend módosítás miatt az érintett tömegközlekedési járatok menetideje ne növekedjen, a Cziffra György utca két becsatlakozó ága között a körpályán a forgalom irányával szembe vezetett autóbuszsávot jelölnek ki.
 

A forgalmi rend módosítását a BKK egyelőre kísérleti jelleggel, ideiglenesen vezeti be. Amennyiben a közlekedésbiztonsági tapasztalatok kedvezően alakulnak, a BKK gondoskodik a módosított forgalmi rend véglegesítéséről.
Az önkormányzat évek óta lobbizik a BKK-nál azért, hogy a Gilice téren gyakori balesetek megelőzése érdekében hozzon létre valódi körforgalmat itt, hiszen a területet nem ismerő autósok szinte kivétel nélkül elve körforgalmonak hiszik az itteni közlekedési rendet, és ez okozza a karambolokat. A képviselő-testület augusztus 5-i ülésén Ughy Attila polgármester bejelentette, tájékoztatást kért a BKK-tól a változásokkal kapcsolatban, mert az autós forgalommal szemben vezettt buszközlekedés nem tűnik megnyugtató megoldásnak az eddigi problémára.