Koronavírus: teszt kerületünkben!

Írta:  2020.05.06.

Hazánk négy, orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében. A XVIII. kerületből 87 embert tesztelnek.

A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt.

Kerületünk is bekerült a mintába, így 87 előre kiválasztott személyt kérünk, hogy vegyen részt az önkéntes, ingyenes szűrővizsgálaton.

A személyek kiválasztása reprezentatív véletlen mintavételen alapul, mely lehetőséget ad arra, hogy korcsoportos és regionális bontásban is megismerjük hazánk népességének fertőzöttségét. A felvételben résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet is kitöltenek, így fontos információkhoz juthatunk többek között a kockázati tényezőkről.

A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel.

A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton.

A szűrővizsgálatokra előre meghatározott helyszíneken és időpontokban kerül sor, de az idős, vagy beteg emberek esetén az otthonukban is elvégezzük a szűrést.

 

Meghosszabbították a H-UNCOVER szűrőprogramot, így a budapesti három szűrőhelyszín május 14-én, 15-én és 16-án is nyitva tart 07.00 és 19.00 óra között,

A következő címeken:

• Városmajori Klinikai Tömb: 1122 Budapest, Városmajor utca 68.

• Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika: 1083 Budapest, Szigony utca 36.

• Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika: 1085 Budapest, Mária utca 41.

 

Az egyetem munkatársai készséggel állnak rendelkezésre további kérdések esetén a 06 80 808 200 ingyenesen hívható Zöld számon is!

 

Köszönjük támogatásukat, mellyel segítenek a vírus elleni küzdelemben, a járvány leküzdésében és hozzájárulnak a vírus ellni kutatás sikeréhez!

 

   Lakossági Flyer COVID