Minőség az oktatásban

Írta:  2015.09.11.
Megújult informatikai termekkel kezdte a tanévet a felnőttek gimnáziuma. A modernebb berendezés és technikai eszközök megkönnyítik a tanórákat.
A nyár folyamán, míg a diákok pihentek, az önkormányzat döntése alapján a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Felnőttek Gimnáziuma és Továbbképző Központjában felújítási munkálatokat végeztek. Az intézményben két új informatikai termet alakítottak ki, ahova új számítástechnikai eszközöket és korszerű, rugalmasan változtatható és mozgatható berendezést telepítettek. A termeket szeptember 5-én ünnepélyes keretek között Galgóczi Zoltán alpolgármester és Banyár László, a Városgazda Zrt. vezérigazgatója adta át.


– Számunkra ez a fejlesztés jelentős, minőségi ugrást jelent az oktatásban – mondta Grünvald Mária, az intézmény vezetője. – Olyan komplett szolgáltatást kaptunk, amely a kialakításon és a telepítésen túl a gépek karbantartását is magában foglalja. A diákok ezentúl két teremben a szakórákon is használhatják a számítógépeket, és mostantól a levelező távoktatásban részt vevők is gyorsabban oldhatják meg a feladataikat.
Az újonnan kialakított nagy teljesítményű szerveren egyszerre több operációs rendszer is futhat, így a diákok gyorsan és egyszerűbben sajátíthatják el a legújabb operációs rendszerek és felhasználói szoftverek használatát, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy beilleszkedjenek a munka világába. Az önkormányzat és a Városgazda reméli, hogy a számítástechnikai eszközök korszerűsítése és a felújítások a későbbiekben több iskolában is folytatódhatnak.