Március utolsó hete a család hete lesz az Európai Unióban

Írta:  2011.03.24.
A család a társadalom legkisebb egysége, ennek ápolása fontosabb, mint gondolnánk. A Nagycsalásosok Imrei Csoportja tagja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) és a Magyar Szamaritánusok Társaságának. Jelenleg szervezetükhöz 200-nál is több nagycsalád tartozik.
 
Balog Sarolta a Nagycsaládosok Imrei Csoportjának a vezetője 1996 őszén egy ruhaadományozás során találkozott először Kiss Mártával, aki felvetette, hogy csatlakozzon.
Kezdetben talán ötven család járt az egyesületbe, de erre nem emlékszem pontosan. Kisebb csoportokat alakítottunk aszerint, hogy kik laknak közel egymáshoz. Az volt az elv, hogy a híreket, ha az embernek van ideje, élőszóban is tovább tudja adni a hozzá legközelebb lakónak. Én az imrei kiscsoport vezetője lettem – meséli Balogh Sarolta.
 
Hivatalos bejegyzés
 
Vida Zsoltnét 2001-ben választották a társaság vezetőjévé, aki megkezdte úttörő munkáját az önálló szervezetté válás felé. A 2003- as év végén a cégbíróság a Nagycsaládosok Szent Lőrinc Egyesületét önálló közhasznú szervezetként jegyezte be. 
  Legfontosabb célkitűzéseink közé tartozik kerületi szinten a családok érdekképviselete, a szegényebb, szociális szempontból rászoruló családok segítése, a gyereknevelésre vonatkozó lényeges erkölcsi értékek közvetítése és továbbadása, illetve a kulturális értékek megismertetése, népszerűsítése – mondja a társaság elnöke.
 
"A család ezer arca”
 
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete felhívást tett közzé, hogy március 26-án délután 17-19 óráig minél több tagegyesület tartson minikonferenciát „A család ezer arca” témában.
Az ötlet onnan származik, hogy az Európai Unió magyar elnökségének programjában március utolsó hete „A család hete” lesz. A rendezvénysorozat nem szorítkozik Magyarországra, a NOE meghirdette ezt az Európai Nagycsaládos Szövetségben és más európai családszervezetekben is. Ennek keretében a Pestszentimrei Nagycsaládosok Szervezete is tart mini konferenciát a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolában.
A Család alapja a házasság címmel Méhész Ottóné Éva pszichopedagógus, mentálhigiénés szakember tart előadást.