Ötven éves a Kapocs

Írta:  2011.04.08.
A Kapocs Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvű Iskola március 19-én ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból iskolatörténeti kiállítást és öregdiák találkozót szervezett az intézmény.

Az iskola jogelődje már 1947-től működött a Kisfaludy utcában, majd 1961. február 18-án átadták az Irén utcai épületet, és megindult a tanítás. Ezt a jelentős eseményt ünnepelték az iskola korábbi és jelenlegi dolgozói, tanulói és a szülők.
A születésnapi rendezvényt Kucsák László, alpolgármester nyitotta meg. Az ünnepségen az intézmény volt pedagógusa, Kocsi Gáspárné olvasta fel az iskoláról írt versét, valamint az iskola egyik tanítványának édesanyja elevenítette fel kapocsos emlékeit.

A pedagógusok hosszú hetek kutatómunkájával iskolatörténeti kiállítást állítottak össze. A tárolókban láthatóak voltak régi bizonyítványok, füzetek, fényképek, szülői igazolások, naplóbejegyzések.
Lehetőség volt baráti beszélgetésekre, a naplókba való betekintésre. Az öregdiákok örömmel fedezték fel a látogatók között volt osztálytársaikat, és szívesen idézték fel a régi időket volt tanáraikkal.