Nyárra újjászülethet a Lőrinci Sportcsarnok

2020.12.09.

Jó ütemben haladnak a munkák az újjáépülő Lőrinci Sportcsarnokban. A régi tartószerkezet oszlopait már kiváltották a tetőt tartó új rácsszerkezettel.

A Városrehabilitáció18 Zrt. vezérigazgatója, Bacsik György elmondta, hogy a fémszerkezet porszórásos megtisztítása, védőbevonattal való ellátása megtörtént, és a tűzgátló festékréteget is felvitték.

- Az év végéig szeretnénk tető alá hozni az épületet, hogy a belső munkálatok is megfelelő ütemben haladhassanak. A létesítmény - megfelelve a legújabb környezetvédelmi előírásoknak - hőszivattyú és napelemek segítségével 25 százalékban saját, megújuló energiaforrásokat használ majd önálló hutés-, futés- és szellőzőrendszeréhez.

Elkészült már a sportcsarnok melletti multifunkciós - kézi- és kosárlabdázásra, valamint kispályás labdarúgásra is alkalmas - rekortánborítású pálya, és újdonságként a külső falon lesz egy öt méter magas mászófal is. Az MLSZ Országos Pályaépítési Programjának támogatásával megépített pálya közel 59 millió forintos költségéhez a XVIII. kerületi önkormányzat 14,5 millió forinttal járult hozzá.

P.A.