Nyeremények előzték meg az ajándékutalványokat

2020.12.10.

 

A pandémia és a járványügyi intézkedések szinte mindent felülírtak az elmúlt időszakban. Többek közt gyülekezni is tilos, ezért Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata úgy döntött, hogy a szépkorúaknak ajándékcsomagok helyett vásárlási utalványt ajándékoz idén karácsonyra.

Az ajándékra jogosult 65 év feletti lakosokat korábban levélben tájékoztatták az ajándék lehetőségéről, illetve mérték fel az igényeket rá, és az érintettek levélben vagy online felületen regisztrálhattak, jelezhették igényeiket a csomagokra. Mivel a csomagok kiosztását vagy házhozszállítását a járvány miatt gyakorlatilag lehetetlen volt megoldani, megszületett az a döntés, hogy inkább 5 000 Ft értékű vásárlási utalványt ajándékoznak, illetve juttatnak el a postán keresztül a kerületi szépkorúaknak.  

Önkormányzatunk nyereményjátékot is hirdetett a regisztráció kapcsán. Akik online jelezték az igényeiket a karácsonyi ajándékra, sorsoláson vehettek részt, közülük három szerencsés 10 000 forintos vásárlási utalványt nyert.

Az utalványokat Ferencz István általános polgármester-helyettes vitte házhoz a nyerteseknek, így személyesen gratulálhatott minden érintettnek, illetve kívánhatott nekik kellemes ünnepeket.

Több mint 15 ezer igény érkezett be, és az online regisztrációk során kiderült, hogy a kerületi nyugdíjasok előszeretettel használják az internetet, ugyanis az ajándékigénylők harmada, több mint ötezren éltek az internetes lehetőséggel.

Kerületünk szépkorú lakosai előreláthatólag jövő héten kapják meg a vásárlási utalványokat.