Korszerű közlekedés a reptérre

2020.12.10.

 

Elkezdődött a repülőtérre vezető gyorsforgalmi út és a Gyömrői út átépítésének tervezése.

A munkát a kormánynak a fővárosi infrastruktúra fejlesztésére létrehozott szervezete, a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofi t Zrt. (BFK) irányítja. Az érintett önkormányzatok és a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa által is támogatott beruházásról Somodi Lászlót, a BFK közlekedési igazgatóját kérdeztük.

Somodi László■ Milyen léptékű beruházás lesz a repülőtérre vezető útnak és környezetének az átépítése?

■ A reptéri út megújításáról 2018-ban született kormányzati döntés. A beruházás nagyszabású városfejlesztés is egyben, hiszen a célunk az, hogy a Határ út, a Kőér utca és az Üllői út csomópontja a 21. század elvárásainak megfelelő képet mutasson. A fejlesztés ezen túlmenően kiterjed a Gyömrői út belső szakaszára és a Kőér utcának az Üllői út és a Gyömrői út közötti szakaszára is. 2 X 2 SÁVOS VÁROSI FOÚT

■ Mennyire változik meg a gyorsforgalmi út?

■ A reptéri út fejlesztése nem csupán azzal jár, hogy egyszerűen kiszedjük a szalagkorlátot, ennél lényegesen átfogóbb munkálatokat tervezünk. A cél egy 2 x 2 sávos városi főúti rendszer létrehozása, valamint a felüljárók és az út környezetének megújítása. Ez azt jelenti, hogy kerékpársávokat és legalább részlegesen buszsávokat alakítunk ki, valamint zöldfelületeket hozunk létre. Ez az átfogó, faltól falig korszerűsítés azzal is együtt járhat, hogy az útnak egyes helyeken még szélesebbnek kell lennie, mint jelenleg, de hogy mely szakaszokon, az a tervezés közben derül majd ki.

■ Milyen stádiumban van a projekt, és mikorra várható kivitelezés?

■ A pénzügyi forrásunk a tervezés legvégéig áll rendelkezésre. Az engedélyek és a kivitelezési tervek valamint a közbeszerzési dokumentáció elkészülését követően, az előkészítés lezárása után születik döntés a kivitelezésről, ami körülbelül másfél év múlva lehetséges.

EGYEZTETÉS AZ ÖNKORMÁNYZATOKKAL

■ A XVIII. kerület a legérintettebb az átépítésben, hiszen az út nagy része itt vezet át. Egyeztetnek-e a kerülettel, s ha igen, mennyire veszik figyelembe a kéréseket?

■ Volt és lesz is egyeztetés az érintett önkormányzatokkal. Azt valljuk, hogy minden projekt sikere azon múlik, hogy amikor a tervezés végére érünk, akkor mennyi támogatója vagy ellenzője van a beruházásnak. Nemcsak a lőrinci, hanem a kispesti és a kőbányai önkormányzattal is több körben volt már egyeztetés. Szaniszló Sándor polgármesterrel és Petrovai László alpolgármesterrel számos alkalommal tárgyaltunk már személyesen, és a kerület szakbizottságánál is jártunk, a megvalósíthatósági tanulmányt is megismertettük a helyi vezetéssel. Nagyon fontosnak tartom, hogy a kormány és a főváros legmagasabb szintű egyeztetési fóruma, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa és Karácsony Gergely főpolgármester is támogatta a beruházást.

ÚJ ÁTJÁRÓK LEHETNEK

■ A hírek szerint a faltól falig tartó átépítés új átjárási lehetőségeket is teremt. Lehet ezt mindenki megelégedésére csinálni?

■ A cél az, hogy a fejlesztési projekt eredményeként az úttal kettészelt kerület két oldala az eddigieknél sokkal jobban össze legyen kötve. A terveknek része egy közúti átkötés a Lakatos út környékén, az erőműhöz közelebbi szakaszon, ahol jelenleg csak gyalog lehet átmenni. A kivitelezés majd a kerület álláspontján is múlik. Tárgyalunk a kerület vezetőivel a Szemeretelep környékén a sorompót kiváltó valamilyen átkötés lehetőségéről és a jelenlegi gyalogosátjárók megújításáról, illetve újak kialakításáról is.

UNIÓS FORRÁSBÓL

■ Párhuzamosan fut egy vasúti fejlesztési projekt is, amelytől a repülőtér gyors és kényelmes megközelítése várható. Mit tartalmaz ez a projekt, és milyen fázisban van?

■ A repülőtéri vasút kiépítését célzó projekt engedélyezési tervei elkészültek, és az építési tervek is rendelkezésre állnak. A százmilliárd forintot is meghaladó nagyságrendű beruházás részleteiről a repülőtérrel is meg kell állapodni, mert a vasút a területükön vezet át. Ennél is fontosabb az, hogy a projekt európai uniós forrásból valósulhat meg, ezért a következő hétéves uniós ciklus pénzügyi lehetőségeinek függvénye. Ma még nem tudható, hogy mikor lesz kész a repülőtéri vasút, de az biztos, hogy a XVIII. kerületi megállóban és Vecsésen is sokkal sűrűbben járnak majd az elővárosi vonatok, és többen tudják azokat igénybe venni. A lajosmizsei vonal korszerűsítése ugyancsak nagyban érinti a kerületieket. A kormány döntött ennek megtervezéséről is, amely most kezdődik, ezen dolgozunk most. A célunk az, hogy a jelenleg óránként közlekedő, maximum 40 kilométer/órás sebességgel döcögő vasútvonal minőségi változáson menjen keresztül, és a mainál lényegesen több utas tudja használni.

Bodzay Zoltán