3000 Covid-teszt érkezett a kerületbe

2020.12.11.

A kormány leállította a tömeges teszteléseket, viszont kerületünk vezetése fontosnak tartja a járvány feltartóztatásában a szűréseket, ezért 3000 Covid-tesztet szereztek be.

Budapest Főváros Önkormányzata vásárolta meg a teszteket, összesen 100 ezer darabot, ebből 50 ezret saját hatáskörében használ fel, 50 ezret pedig lakosságarányosan oszt szét a kerületek közt.   

TAA 3463

- A kormány jellemzően a pedagógusokat, óvoda pedagógusokat, kisgyermeknevelőket tesztelte, de kimaradnak például az olyan munkavállalók, mint a konyhai dolgozók és egyéb kisegítők vagy a polgármesteri hivatalok, a városüzemeltetési és a közművelődési intézmények munkatársai. Összesen 2200 alkalmazottja van az önkormányzatnak, az ő tesztelésükről is gondoskodni szeretnénk– mondta Szaniszló Sándor polgármester.

A teszteket a Zsebők Zoltán Szakrendelőbe szállították, ahol Szaniszló Sándortól Dr. Szebényi Attila igazgató főorvos vette át.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere kiemelte a tesztek átadásánál, hogy a szűréseket csak szakképzett egészségügyi dolgozók végzik majd el. Három szűrőpontot létesítenek – a polgármesteri hivatalban, a Kondor Béla Közösségi Házban és a Városgazda18 egyik telephelyén.