Mit rejt a Péterhalmi erdő?

Írta:  2011.10.06.
Szabálysértésre nem bukkantak, de alapos rendetlenséget találtak a közösen razziázó rendőrök, polgárőrök és mezőőrök az erdős területeken.

A hajléktalanok belakták a területet
Az első közös razziát tartották meg a kerületi rendőrkapitányság, a polgárőrség és a Rákosmenti Mezőőr Szolgálat munkatársai ma délután. A késő estig zajló akció során a Péterhalmi erdő az Almáskert és a Bivalyrét területét ellenőrzik.
- Örülök, hogy létrejött ez a közös bejárás – mondta a razziát megelőző eligazításon Lévai István Zoltán alpolgármester. – Kerületünk néhány hónapja csatlakozott a mezőőr szolgálathoz, így a külterületeink ellenőrzése, a bűncselekmények visszaszorítása érdekében alaposabbá válhat. Eddig csak a rendőrség tudott hivatalból eljárni, most a mezőőrség tud ebben segíteni. Bízom benne, hogy rendszeressé válnak az effajta közös akciók.
A téli szezon közeledtével egyre gyakrabban fordulhatnak elő az erdős területeken falopások, de az illegális szemétlerakás is állandó problémát jelent.
Az erdős területeken sajnos mindenhol megszokott jelenség a hajléktalanok táborhelye. A Bivalyrét erdős területén a Pilisi Parkerdő munkatársai fakitermelési munkálatokat végeznek, és az egyik hajléktalan tanya gyakorlatilag „napvilágra került”. Az itt lakó házaspár a legtöbb sorstárshoz hasonlóan kukázásból él.

Az itt élőket felszólították a rendrakásra
Ebben az erdőrészben szabálysértés most nem történt, de a lehetőségekhez képest elvárható rendcsinálásra minden itt lakót megkértek az akciócsoport tagjai.
A razzia eredményéről az akció parancsnokának, Kertész Attila rendőr századosnak segítségével a későbbiekben beszámolunk.