Trükkös tolvajokat vettek őrizetbe a XVIII. kerületi rendőrök

2021.02.16.

Pénzváltásra hivatkozva szólították le a sértettet - közben ellopták a tárcáját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást L. Róbert és H. Regina ellen. A páros 2021. február 12-én 12 óra körül szólított meg egy idős férfit a XVIII. kerületi Építő utcában azzal, hogy váltsa fel aprópénzre a náluk lévő 200 forintot.

A férfi a zsebeiben kezdett apró után kutakodni, de mivel ott nem volt elég pénz, elővette a tárcáját is, amit később csak a táskája tetejére rakott vissza. Mivel a sértett nem figyelt eléggé, innen már könnyen el tudták emelni a benne lévő 170 ezer forinttal és bankkártyával együtt.

A XVIII. kerületi nyomozók azonosították az egyik feltételezett elkövetőt, L. Róbertet, akit 2021. február 14-én egy VI. kerületi bevásárlóközpontban elfogtak a terézvárosi járőrök. A férfi táraságában lévő H. Reginára illett a sértett által adott személyleírás, így őt is elfogták, és előállították.

A nyomozók a 18 éves L. Róbertet és a szintén 18 éves H. Reginát lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, H. Regina szabadlábon védekezik.

Így előzhetők meg a trükkös lopások

 ·         Bankkártyáját, pénz- és irattárcáját tartsa biztonságos helyen – jól zárható táska belsejében, belső zsebekben. A kártya PIN kódját jegyezze meg, soha ne írja fel, és ne tárolja a bankkártya mellett!

 ·        Ne vegyen elő nagyobb összeget idegenek jelenlétében. Ha nagyobb összegű készpénzt kell magánál tartania, azt lehetőség szerint több helyre tegye el!