A nők elismeréséért is küzd Szél Bernadett

Írta:  2012.02.17.
Fontosnak tartja a nők nagyobb politikai szerepvállalását, illetve annak elősegítését Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika új országgyűlési képviselője. A politikusnő a párt XVIII. kerületi szervezetének vendége volt február 16-án.
Szél Bernadett a képviselői mandátumáról február 2-án lemondott Kaufer Virág helyét foglalta el a parlamentben. A február 13-i képviselői eskütételen hangszálgyulladással küszködött, ezért először a betegség és meghatottság miatt nem jött ki hang a torkán.
- Nehéz izgalom és stressz nélkül megélni egy ilyen pillanatot – mondta Szél Bernadett. – Valami olyasmit éreztem akkor, mint az űrhajósok a kilövés után, amikor elhagyják a föld légkörét és eljön az a pont, ahonnan már nincs visszaút.
Terveiről szólva a képviselőnő elmondta, hogy küzdjön a nők nagyobb megbecsüléséért. Elsősorban nem a politikai életben, hanem a mindennapi élet különböző területein, legyen az a család vagy a munkaerőpiac. Szél Bernadett szerint különösen figyelni kell a gyermeküket egyedül nevelő szülőkre, akiknek a nagytöbbsége nő.
A képviselőnő, összhangban az LMP törekvéseivel, kiemelten fontosnak tartja a környezetvédelmet és az egészséges életmódra szoktatást és nevelést. Ő maga Budakeszin él, és úgy látja, hogy nincsenek kihasználva lakóhelye természeti adottságai. Budakeszi 25 perc alatt elérhető tömegközlekedéssel a Széll Kálmán térről, és a környező erdők kiváló turistautakat rejtenek a természetjárók számára, ráadásul még több sétaútvonal létrehozására is van lehetőség.
Szél Bernadett ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a képviselői feladatainak ellátása mellett gyermekei számára elsősorban anyuka maradjon.