Kedvezőbb helyiségbérleti feltételek

2021.03.30.

Akár milliós támogatást is kaphatnak a kerületi kisvállalkozások a Városgazda 18 és az önkormányzat intézkedésének hatására.

A támogatás azokat a vállalkozásokat érinti, akik helyiségbérlettel rendelkeznek, illetve új helyiségbérleti szerződést kötnek a kerülettel.

Az eddigi szabályozás szerint a bérleti szerződéseknél 6 havi kauciót kellett fizetnie a bérlőknek.

Ez csökken most a felére, hiszen 2021. április 1-jétől a fizetendő kaució minden új bérlemény szerződése esetében 3 hónapra csökken.

Azokat is támogatjuk, akik már most is rendelkeznek ilyen helyiséggel, és nincs 1 hónapnál régebbi bérleti díj tartozásuk, hisz számukra a korábban befizetett hat havi kaució felét visszautaljuk.

Ez azt jelenti, hogy akár százezres visszatérítés is érkezhet a vállalkozók számlájára.

Az intézkedéstől azt reméljük, hogy egyrészt a konkrét utalással, másrészt a jövőbeni kedvezménnyel segíteni tudjuk a kerületi kisvállalkozások fennmaradását, illetve a gazdaság újraindulását Pestszentlőrincen és Pestszentimrén.

Fontos információ azok számára, akik a "mégis van pénz" kommentet már most fogalmazzák, hogy az összes befizetett kaució egy elkülönített számlán van, a befizetés pillanatától kezdve, így a visszafizetendő összeg a költségvetés helyzetétől függetlenül rendelkezésre áll.

A támogatás egyébként összességében tízmilliós nagyságrendű.