Sok a szemetelő a Havanna-lakótelepen

Írta:  2012.05.26.
A Havanna-lakótelep gondjai is szóba kerültek a kerületi MSZP által szervezett lakossági fórumon a Kondorban.

Vilmányi Gábor, a fórum házigazdája
Kisebb mértékben a Havanna-lakótelepen élők gondjairól, a lakók által közterületeken tapasztalt állapotokról, hiányosságokról, nagyobb részt az ország gazdasági helyzetének értékeléséről, a kormányzat adó- és pénzügyi politikájának ellenzéki olvasatáról szólt az a lakossági fórum, amelyet az MSZP XVIII. kerületi szervezete tartott május 24-én a Kondor Béla Közösségi Házban.
Vilmányi Gábor, a 7. számú egyéni választókerület szocialista képviselője a fórum házigazdájaként bevezetőjében elmondta, hogy bár kevesen jöttek el, úgy gondolja, hogy a baloldal támogatottsága továbbra is nagy a kerületben.
- Akik ma eljöttek, azok választ szeretnének kapni arra, hogy miért érzik úgy, hogy rendetlen, gazdátlan a Havanna lakótelep – mondta Vilmányi Gábor, aki úgy érzi, hogy az elmúlt másfél évben a lakótelep színvonala egyértelműen romlott.
A fórumon jelen lévő lakók közül többen is szóvá tették, hogy problémát okoznak a szemetelők, akik a hulladékot nem a kijelölt lerakó helyre viszik, hanem például a játszóterek szomszédságában rakják le, és onnan senki nem hordja el a szemetet. Többen hiányolták a játszóterek karbantartását, kifogásolva az ebben illetékes önkormányzati cég tevékenységét.

Kérésekkel jöttek el a találkozóra

Vilmányi Gábort többen arra kérték, hogy járjon közbe több köztéri pad helyreállítása, illetve kihelyezése ügyében és ugyancsak lakossági kérésként elhangzott, hogy az idősekre való tekintettel egyszerűbbé, közvetlenebbé kellene tenni a tömegközlekedést a lakótelep és az orvosi rendelő között.
A lakossági fórumon Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő és Kőrös Péter, a kerületi önkormányzati képviselőtestület MSZP-s frakcióvezetője beszélt az embereket legjobban érdeklő politikai intézkedésekről, a kormányzat adó- és pénzügyi politikájáról, illetve az ellenzéki pártok szerepéről a jelenlegi gazdasági és politikai helyzetben. Simon Gábor úgy véli, hogy a jelenlegi ellenzék csak összefogás révén kerülhet kormányzati pozícióba a 2014-es választásokon.