Önkormányzati terasznyitási támogatás

2021.04.22.

 

Azok a vendéglátóhelyek is könnyen nyithatnak teraszt a XVIII. kerületben, ahol eddig nem volt.

A kormány rendelkezése értelmében 3,5 millió beoltott elérése után megnyithatnak a vendéglátóipari egységek teraszai, és 2021. december 31-ig nem kell közterület-használati díjat fizetni a vendéglátó üzletek teraszai után.

Csak kérvényezni kell

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata további intézkedésekkel is támogatja a vendéglátóhelyek újranyitását. Azok az üzlettulajdonosok is nyithatnak teraszt, akik eddig nem üzemeltettek ilyet. A vendéglátóhelyek a közterülethez közvetlenül csatlakozó, az üzletük előtti részt teraszként használhatják az üzlet épülethatára szélességében. A közterület-használati díjmentesség rájuk is vonatkozik 2021. december 31-ig.

Ehhez semmi mást nem kell tenniük, mint írásban kezdeményezni a terasznyitási szándékukat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Az Önkormányzatnak az a célja az intézkedéssel, hogy a kerület lehetőségeihez mérten maximálisan hozzájáruljon a járványhelyzet utáni újraindulás sikeréhez.