Kis állomásból csomópont

Írta:  2012.09.15.
Csak egy kerékpártároló kellett, és máris beindult minden. A Ferihegy 1 vasútállomáson ma már jóval nagyobb az utasforgalom, mint eddig.
Néhány évvel ezelőtt még csak egy városszéli állomás volt a Ferihegy 1 vasútállomás: ma a régió elővárosi közlekedésének egy szépen fejlődő csomópontja, és ehhez nem kellett más, mint hogy valaki felismerje, milyen lehetőségek rejlenek a kerékpáros közlekedésben.

Kerékpáron és vonattal

A vidéki településeken – különösen a nagyvárosok, köztük Budapest agglomerációjában – bevett gyakorlat, hogy a helyiek biciklin hajtanak a vasútállomásig, majd este, a munkából hazatérve, azzal kerekeznek haza. Pestszentlőrinc ugyan már több mint hatvan éve a főváros része, de a helyiek megőrizték a régi praxist: miért döcögnének be buszokkal a város belső részeire, ha vonattal olcsóbban és gyorsabban juthatnak be?

A nyitás után ennyien használták a tárolót - ma már minden nap megtelik

− A kertvárosból többen járnak kerékpárral és vonattal dolgozni. Az ő kényelmüket szerettük volna szolgálni egy biztonságos kerékpártároló kialakításával – mondta Kőszegi János képviselő, aki először a MÁV-nál érdeklődött, lehetséges-e egy ilyen csomópont kialakítása.
− A MÁV azzal támogatott, hogy engedélyezte a tároló létesítését. Pénzünk nem volt, de egy iskolában találtunk egy használaton kívüli tárolót, azt a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Városüzemeltető Divíziójának munkatársai lefestették és felszerelték. Így mintegy 10 kerékpárt már biztonságosan lehet itt őrizni.

Jegyet helyben

Az utasok biztonságérzetét szolgálja, hogy a tárolót ma már kamera figyeli, és 24 órás szolgálatban őrzik is.
− Érdemes a tárolót igénybe venni, és nem a környékbeli rácsokhoz, korlátokhoz lakatolni a kerékpárt, mert azokat már nem látja a kamera. De az az igazság, hogy ezt nem is kellett külön elmagyarázni a környékbelieknek: a tárolót hamar birtokba vették, rendszeresen használják, sőt ma már kicsinek is bizonyul – magyarázta Kőszegi János.
Ezért felmerült a bővítés lehetősége, amihez megpróbálnak anyagi forrást is találni. Mivel nem nagy összegről van szó, tavaszra már jóval nagyobb lehet a tároló kapacitása.
− A forgalom érezhetően nőtt a területen, az új igényekhez alkalmazkodik a MÁV is. Többször jeleztük, hogy jó volna megoldani a jegyváltás problémáját, és ezt most megtette a társaság – árulta el Kőszegi János.

Kőszegi János maga is gyakran közlekedik kerékpárral

A vasúttal közlekedők korábban a Ferihegy 1 terminálon tudtak jegyet váltani a vonatra, illetve működött egy automata is, amit azonban nem szívesen használtak az utasok. A terminál bezárásával problémás lett a jegyváltás, ezért a MÁV egy 6 és 18 óra között folyamatosan működő konténer-jegypénztárt nyitott meg a peronon. Így még kényelmesebbé vált a kerékpáros-vonatos közlekedés.
− Az állomás jelentőségének növekedését bizonyítja az is, hogy most már az Intercity-vonatok is megállnak itt. Ez sokat jelent az innen közlekedőknek, hiszen nem kell beutazniuk a belvárosba, hogy vonatra szálljanak. Én is utaztam már innen Debrecenbe: kényelmesebb volt, és rengeteg időt spóroltam meg – avatott be a képviselő.

Már a boltos is

Kőszegi János a terület további fejlesztéséről gondolkodik.
− Az állomás megnövekedett forgalma szükségessé teszi egy mobil vécé felállítását itt. Ehhez természetesen tárgyalni kell a MÁV-val, de bízom benne, hogy olyan segítőkészek lesznek, mint eddig – mondta.
A terület jelentőségét közben felismerték a kereskedők is, tavaly óta megnyílt a közelben egy közért és egy zöldséges.
− A legfrissebb információm szerint egy büfé kialakítására is kértek már engedélyt, vagyis a kereskedők megérezték a forgalomnövekedésben rejlő lehetőséget. Ezek a folyamatok nyilván egymást gerjesztik, tehát figyelnünk kell arra, hogy az infrastruktúra lépést tartson a fejlődéssel.