Játékos ismerkedés a KRESZ szabályaival

Írta:  2012.09.18.
A szakadó esőben egy rövid átadási ünnepség keretében vehették birtokba az apróságok szeptember 13-án a KRESZ-pályát a Zenevár Óvoda udvarán.

Takács Katalin, a Zenevár Óvoda vezetője ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt a KRESZ-pálya felújítását a szülők alapítványi támogatásával kezdték meg, de pénz hiányában nem tudták befejezni.

Később Kádár Tibor, a településrész önkormányzati képviselője szorgalmazta a felújítást, és kerületi szponzorokat keresett az óvoda udvarának felújításához. A KRESZ-pálya festéséhez több kilogramm festéket kapott az intézmény, és az önkormányzati képviselő is több köbméter jó minőségű termőfölddel járult hozzá az udvar gyepesítéséhez.
A kivitelezést ezúttal is a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. végezte, aki a KRESZ-pálya mellett a villámhárító és az udvari játékok kijavításával, a homokozó ülőkéinek kicserélésével, járda építésével is részt vett az óvoda megújításában.
– Büszkék vagyunk a szép udvarra, a felújított KRESZ-pályára – mondta Takács Katalin. – Az óvodásaink biztonsága, a kicsik közlekedésre nevelése a nevelőmunkánk része. Ezen a szépen kialakított pályán a gyerekek megismerhetik a legfontosabb jelzőtáblákat, gyakorolhatják a gyalogos és a kerékpáros közlekedést, a kulturált közlekedési szabályok betartását, valamint az udvariasságot.
Az óvodavezető az ünnepség végén emléklapot nyújtott át mindazoknak, akik segítségével megvalósulhatott a közlekedési pálya, és megszépülhetett az udvar.

– Az 540 ezer forint értékű beruházás a kerületi önkormányzat intézmény karbantartási alapjából valósult meg, tudhattuk meg Kádár Tibortól. – Molnár Istvánnak, a Margó Tivadar utcai festékbolt tulajdonosának felajánlásából készült el a pálya felfestése, és Horváth Mihály 75 négyzetméter gyepszőnyeggel segítette az udvar szépülését. (A teljes fűfelület 145 négyzetméteren újult meg.) Az óvodások ezentúl olyan gyepszőnyegen játszhatnak, amely a salzburgi és a siófoki focistadionban is van, valamint az Európa bajnokság mérkőzéseit megrendező stadionokba is kerültek.
A gyerekek az ünnepség után boldogan pattantak fel a rollerre és a kerékpárra is, hogy kipróbálhassák az új közlekedési pályát. Nem számított, hogy esik az eső.