Üzletről asztal mellett

Írta:  2012.09.23.
Oldott hangulatban indította az évadot az iparkamara tagszervezete: az új elnökség a Bókay-kertben rendezett bográcsozáson mutatkozott be.

A legjobb üzletek fehér asztal mellett köttetnek, mondják. Igaz, most elsősorban nem az üzletkötés miatt gyűltek össze a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kerületi tagcsoportjának tagjai, a marhapörkölt, amelyet a rövid gyűlés után tálaltak a Bókay-kertben, azért oldotta annyira a hangulatot, hogy könnyebb legyen fontos ügyekről beszélni.
A tagcsoport még májusban választott új elnökséget, amely most, a nyári pihenő után mutatkozott be Erdődy Viktor elnöklete alatt.
Erdődy beszámolt arról is, hogy július 27-én ülést tartott az elnökség, amelyen megválasztották az önkormányzat bizottságaiba delegált tagokat. Fontos hír továbbá, hogy az önkormányzat jóvoltából október 1-től ingyenesen kap irodát a kamarai tagcsoport a Téglagyári Megálló udvarában.
Az új elnökség munkája kezdetén három probléma megoldását tűzte ki. Sok vállalkozásnak gondot jelent – nem csak a kerületben – hogy a kamionok csak borsos úthasználati díjért közelíthetik meg a saját telephelyüket. Ennek enyhítése érdekében más tagcsoportokkal közösen ülnek tárgyalóasztalhoz a fővárossal. Szeretnének saját koncepciót kidolgozni a helyi építmény- és telekadó sávosítására, továbbá szeretnék elérni, hogy az üzletek – ha nem is árusíthatnak alkoholt – nyitva maradhassanak 22 óra után. A vállalkozók szeretnék elérni azt is, hogy jó kapcsolatot alakítsanak ki az okmányirodát átvevő kormányhivatallal.
Az ülésre meghívott Lévai István Zoltán alpolgármester úgy fogalmazott, a vállalkozók minden gondját biztosan nem tudja megoldani az önkormányzat, de ahogy eddig, törekszik a legjobb kapcsolat kialakítására.