I. Ifjúsági Filmkészítő Pályázat – „Kamerát a kézbe”

Írta:  2021.06.24.

 

 

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata pályázatot ír ki a kerületi ifjúság részére:

Kamerát a kézbe!
I. Ifjúsági Filmkészítő Pályázat

A pályázat tárgya: maximum 3 perc hosszúságú filmeket várunk a fiatal diákoktól, amelyek egy vagy több társadalmi problémát érintő kérdést dolgoznak fel.

 

Műfaji megkötés: lehet animáció, élőszereplős, illetve dokumentumfilm.

Pályázók köre: 14-25 éves fiatal, aki bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik  Budapest XVIII. kerületében, vagy XVIII. kerületi iskolának tanulója.

A filmet elkészíteni, illetve a pályázatot benyújtani egyénileg, vagy 2-3 fős csapatban lehetséges.

Az alkotások beküldésének határideje:  2021. augusztus 8.

A filmeket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címre várjuk.

A küldött e-mail tartalmazza csatolmányként a pályázati művet, a levélszövegben a pályázó nevét, életkorát, valamint elérhetőségként e-mail címét, telefonszámát és lakcímét, illetve a további információ részben található nyilatkozatot.

A beérkezett munkákat Hódi Jenő amerikai-magyar, több nemzetközi filmes díjat nyert rendező, író és producer fogja elbírálni.

Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás  2021. augusztus 14-én, az I. Ifjúsági Filmfesztivál Program részeként kerül megrendezésre a Bókay-kertben, mely során levetítésre kerülnek a beküldött pályamunkák. A vetítés után ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul a pályázat.

A pályaművek felkerülnek a XVIII. kerületi Fiatalok Youtube csatornára.

Díjazás:

Az első három legjobb film készítője értékes díjakat nyer.

I. helyezett: Canon g7x mark II. digitális fényképezőgép
II. helyezett: RGB LED körlámpa, körfény 30cm ring light, 2m állvánnyal - DJI Osmo mobil videostabilizátor
III. helyezett: DJI OSMO mobil videostabilizátor

Minden pályázó meglepetés ajándékot is kap.

 

További információk:

A pályázat beadásával, valamint a pályázat mellékletét képező nyilatkozat kitöltésével, aláírásával és a pályázattal egyidejűleg történő megküldésével a pályázó

  • elfogadja és eleget tesz a pályázati kiírás feltételeinek;
  • nyilatkozik arról, hogy a beadott mű a saját szellemi terméke, a saját tulajdonát képezi, és nem sérti mások szerzői jogait. Ez irányú bármilyen jogi felelősség a pályázót terheli;
  • nyilatkozik arról is, hogy a pályázatra beadott mű korábban nem jelent meg sem nyomtatásban, sem internetes felületen;
  • elfogadja, hogy díjazása esetén pályaműve felhasználási jogáért – az ismertetett díjazáson kívül – anyagi követeléseket nem támaszthat;
  • nyilatkozik arról, hogy az adatvédelmi tájékoztatást megismerte és adatai kezeléséhez hozzájárul.

 

docxFilmkészítő pályázat nyilatkozat

pdfFilmkészítő pályázat nyilatkozat

pdfAdatkezelési tájékoztató