Csökkent a betörések száma

Írta:  2012.11.10.
A szomszédok bejelentése nyomán a gyorsan helyszínre érkező rendőrök egy betörőbandát fogtak október 1-jén a Podhorszky utában. Az elfogás jelentőségét növeli, hogy azóta érezhetően csökkent a betörések száma a kerületben.
Hűvösön a görkorcsolyás rabló
Az elmúlt hónapokban több bűnözőt is elfogtak a kerületi rendőrök. A nyár során több betörőt, autótolvajt is sikerült kézre keríteni. A legnagyobb fogás azonban a görkorcsolyás rabló kiiktatása volt, aki kerületünkben és Kispesten mintegy 20 esetben tépte le, elsősorban nők nyakláncait, majd görkorcsolyájával pillanatok alatt kereket oldott. Az elkövetőt a kispesti rendőrökkel közösen fogták el.
 
Ismét igazolódott, amit a rendőrök rendszeresen hangsúlyoznak, hogy igazán eredményesek akkor lehetnek, ha a lakosság aktívan segíti a munkájukat.
– A Podhorszky utcából október 1-jén délelőtt jelezték, hogy a szomszédban ismeretlen, gyanús alakok mozognak – tájékoztatott az elfogás körülményeiről Potyondi István alezredes, a kerületi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – A járőrszolgálatot a helyszínre küldtük, akik megzavarták a betörőbandát. A három gyanúsított megpróbált elmenekülni, az ingatlan teljes hátsó kerítését kidöntötték, így jutottak a szomszédba. Tervüket azonban a helyszínre érkező erősítés megakadályozta.
Negyedik társukat, aki egy Audiból figyelt a közelből, később fogták el a rendőrök.
– Az eljárás során megállapítottuk, hogy három elkövető ellen rablás miatt, negyedik társukkal szemben pedig betöréses lopás ügyében zajlik már eljárás. A tettesek előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság.
A rendőrségi akció a reméltnél is komolyabb sikerrel zárult, hiszen nem csupán egy bűnbandát füleltek le, de a tapasztalatok szerint azóta a kerületben csökkent a betöréses lopások száma.
– Nem lehet egyértelműen bizonyítani, hogy a gyanúsítottak elfogásával van összefüggésben, de tény: október 1-je óta kevesebb betörést jelentenek be a kerületben. A korábbi hónapokban naponta legalább egy ilyen bűncselekmény történt, míg azóta több olyan nap is előfordult, amikor egyetlen betörést sem jeleztek.