Építőipari Nívódíjas lett a SkyCourt

Írta:  2012.12.19.
A magyar építészet egyik legrangosabb elismerését, az Építőipari Nívódíjat kapta idén a Budapest Airport új terminálépülete, a SkyCourt.

Nívódíjjal jutalmazta az ÉVOSZ (Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége) által felkért bírálóbizottság a budapesti repülőtér új terminálépületét. A SkyCourt (Égi Udvar) névre keresztelt beruházást 2011. március végén vehette birtokba az utazóközönség, azóta pedig több rangos hazai és nemzetközi elismerést is kapott az épület. A repülőtéri terminál a tíz meghirdetett kategória közül a középület kategóriájában díjazták a pécsi Kodály Központtal együtt. Az Építőipari Nívódíjat a fővállalkozó mellett a tervező és a beruházó is megkapja, az épületen pedig később egy bronz emléktáblát helyeznek el.
A SkyCourt az utóbbi évek egyik legnagyobb fejlesztése a budapesti repülőtéren. A Budapest Airport a BUD Future program keretein belül felújította és bővítette a 2. Terminált. A beruházás teljes költségvetése mintegy 100 millió eurót, azaz 28 milliárd forintot tett ki. A kivitelező KÉSZ Zrt. Tima Zoltán és a Középülettervező csapat tervei alapján valósította meg az impozáns terminált. A kiváló minőségben elkészült épület az átadás óta több rangos hazai és nemzetközi díjat és elismerést kapott.