1 Ft + 1 Ft = jobb utak

2021.09.07.

Ilyen egyszerű a képlet Szaniszló Sándor polgármester és Ferencz István polgármester-helyettes szerint, akik ma a Bocskai utcában egyeztettek a Városgazda18 mélyépítési szakembereivel.

A Bocskai utcában csőtörés miatt több helyen beszakadt az útburkolat, a városüzemeltető cég munkatársai jelenleg is javítják. A polgármesteri egyeztetés során kiderült, hogy a XVIII. kerület fenntartásában üzemelő 250 kilométernyi úthálózatból mintegy 50-60 kilométernyi problémás, de az Önkormányzat szűkös forrásai erősen behatárolják a felújítási lehetőségeket. Az útjavítási költségek érzékeltetésére elárulták, hogy csak a Bocskai utca rövid, kb. 50 méteres szakaszának a javítása és aszfaltozása 7 millió forintba kerül.

Ferencz István határozott célja, hogy ha jövőre sikerül országgyűlési képviselői mandátumot szereznie, akkor a 2004. és 2010. évek közötti állami támogatási rendszert szeretné visszaállíttatani. Abban az időszakban az önkormányzat és az állam fele-fele arányban osztoztak az önkormányzati üzemeltetésben lévő utak felújítási költségein, tehát a település minden egyes útra szánt forintjához az állam hozzátett még egy forintot.