Változások az 50-es villamos vonalán

2021.09.13.

Az 50-es villamos vonalának korszerűsítése miatt a következő változások érintik a járatot és a környék közlekedését.

- 2021. szeptember 18-tól október 8-ig a vonal külső, XVIII. kerületi szakaszát lezárják. A villamos a Határ út és Kispest, Villanytelep között közlekedik majd. Ebben az időszakban a Villanytelep és Pestszentlőrinc, Béke tér között villamospótló buszok szállítják az utasokat.

- Ezt követően, a tervek szerint október 30-ig a villamosok Villanytelep és Pestszentlőrinc, Béke tér között járnak majd, a Határ út és Villanytelep közötti részen pótlóbuszok helyettesítik.

A teljes időszakban a Villanytelep térségében, illetve a pótlás első ütemében a Béke tér környékén a pótlóbuszok megfordulását biztosító ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be.

A BKK kéri a térségben közlekedők figyelmét és türelmét, mert a villamospótlás miatt nehezebb közlekedési körülményekre kell számítani. Az Üllői út egyes szakaszain autóbuszforgalmi sávok segítik majd a buszok haladását, illetve a felújítás munkálatai miatt korlátozni fogják a közúti forgalmat bizonyos helyeken.

A korszerűsítéssel többek közt előkészítik az alacsonypadlós CAF villamosok közlekedését, öt helyszínen felújítják a közúti átjárókat, átépítenek és akadálymentesítenek több megállót, továbbá infrastrukturális fejlesztéseket is elvégeznek.