Útban egy MÁV-épület

Írta:  2013.02.20.
Várhatóan május elejétől lesz teljes értékű a szemeretelepi vasúti átjáró.

El kell még bontani az átjáróban a rálátást akadályozó MÁV-szolgálati épületet, majd a jelzőlámpás közúti kereszteződést összhangba kell hozni a vasúti biztosítóberendezéssel.
– Legutóbb február végére ígérte a MÁV a jelzőlámpák üzembe helyezését, de az elbontandó épületben található az állomás utastájékoztató rendszere és egy másik fontos elektronikai eszköz is, amelyet előbb máshol kell elhelyezni – mondta Kőszegi János önkormányzati képviselő, aki három éven át dolgozott azon, hogy az elavult átjáró megújuljon.
A vasúti szolgálati épület elbontása, valamint az új sorompó- és biztosítóberendezés szoftvercseréje májusra készül el. A csomópontban olyan kombinált közúti-vasúti jelzőlámpás forgalomirányítási rendszer épül ki, amely a vasúti biztosítóberendezéssel összehangolva a forgalom nagyságának megfelelően ad szabad jelzést a Gyömrői út és az Igló utca kereszteződésében.
– A csúszás miatt forgalmi szempontból egyelőre nem sok minden változott a vasúti átjáróban. Azonban azt már pozitívumként értékelték a környéken élők, hogy a közút felújításának köszönhetően nem áll meg a víz az úttesten, és az új úton az autó nem rázza ki a lelküket – mutatott rá Kőszegi János.
A képviselő kezdeményezésére a vasúti átjáró mellett spontán módon kialakult parkolót is rendezik majd.
– A MÁV jóváhagyta az építési munkálatokat, így remélhetőleg mihamarabb elkészül a parkoló, és az állomásra járművel érkező utasoknak az autójukból kiszállva nem kell térdig sárban járniuk – tette hozzá.