Ételt osztottak a lőrinci piacnál

Írta:  2013.02.24.
A szakadó eső ellenére sokan jöttek el a lőrinci piachoz február 23-án, hogy elfogyasszanak egy tányér meleg levest.
A szakadó eső ellenére sokan jöttek el a lőrinci piachoz február 23-án, hogy elfogyasszanak egy tányér meleg levest a buszmegálló mögötti parkolóban felállított sátrak alatt.

Az MSZP XVIII. kerületi képviselői és a pártszervezet aktivistái 300 adag gulyásleves szétosztására készültek, illetve pogácsával és forró teával is megkínálták az érkezőket.
– Azért mostanra szerveztük az ételosztást, mert a karácsony körüli időszakban számos hasonló akció van a kerületben, viszont a többi téli hónapban nincs, miközben rászoruló, szegény emberek akkor is vannak. Bárki jöhetett, azt is szívesen láttuk, aki nem a kerületben lakik – mondta Kőrös Péter, a kerületi önkormányzat képviselő-testületének szocialista frakcióvezetője.
Az eredeti terv szerint használt ruhákat – elsősorban meleg felsőruházatot, pulóvereket és kabátokat – is szétosztottak volna, de a zuhogó eső miatt ez az akció most elmaradt.

– Egy másik alkalommal megtartjuk a ruhaosztást is, addig is gyűjtjük az adományokat. Akinek van használt, de még jó minőségű, tehát nem szakadt vagy használhatatlanná kopott fölösleges ruhaneműje, kérjük, adja le azt az MSZP Üllői út 337. alatti kerületi székhelyén – mondta Koczka Józsefné önkormányzati képviselő.
A megmaradt ételt a Tiszta Forrás Alapítványnak ajánlották fel a szervezők, akik márciusban Pestszentimrén készülnek hasonló akció szervezésére.