Egyre kevesebb földút

2021.11.08.

- Márciusig 2400 méter földutat borítanak be szilárd burkolattal a kerületben – tudtuk meg Bacsik Györgytől, a Városrehabilitáció 18 Zrt. vezérigazgatójától.

A budapesti útfejlesztési program részeként megvalósuló beruházásnak a Kerékvágás utcát érintő első szakasza október utolsó hetében kezdődött el. A következő ütemben a Kettős-Körös és az Olaszfa utcában folytatódik a munka, s a program a Búzakéve és a 625-ös utcával fejeződik be.

Bacsik György azt is elmondta, hogy maga a kivitelezés mindegyik útszakaszon még az idén elkezdődik, de az útpálya lerakása és a forgalomba helyezési eljárás átlagosan két hónapot vesz igénybe.

- Az útpályát megcsináljuk, aztán az időjárástól függően lehet a közvilágítási oszlopokat lerakni. Úgy gondolom, hogy mindezzel januárban végezhetünk, és akkor következhet a hatósági eljárás - mondta a vezérigazgató.

- A pályázati kiírás alapján egészen júliusig tarthatna a kivitelezés, de szeretnénk minél előbb átadni a kész utakat. Az elnyert támogatás 601 millió forint volt, ehhez jön még az önerő, ahogy a korábbi munkák esetében is. Mindenesetre a pénz rendelkezésre áll az önkormányzat költségvetésében, el lehet kezdeni a munkát.

  1. A.