BKIK - Közös képviselői képzés

2021.11.08.

Tisztelt Kerületi Lakosok!

 

A Budapesti és Kereskedelmi Iparkamara november 29-ei kezdéssel folytatja a társasházak közös képviselői képzését.

Magyarországon ma mintegy 4,4 millió a lakások száma, amiből közel 1,5 millió olyan társasházakban található, amelyek életét a tulajdonosi közgyűléseken megválasztott közös képviselők, vagy társasházkezelők irányítják, gyakran sok tízmillió forintos költségvetésről gondoskodva.

A tulajdonosi közgyűlésen megválasztott közös képviselők jelentős része eddig szakirányú végzettség és megfelelő tudás nélkül dolgozott. A jogi környezet nemrégiben megváltozott, ennek következtében a jövőben minden közös képviselő, így azok is, akik napjainkig szakirányú végzettség nélkül látták el feladatukat, a törvényi kötelezettségüknek csak úgy tudnak eleget tenni, ha kellő szakmai tudást szereznek.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által engedélyezett Közösképviselő-képzésén a társasházak üzemeltetéséhez szükséges általános-, jogi, műszaki és gazdasági ismereteket sajátíthatják el a résztvevők.

A képzést ajánljuk

  • a középiskolai képzettséggel rendelkező, illetve a jövőben ezt a tevékenységet folytatni kívánó közös képviselők, intéző és számvizsgáló bizottsági elnökök számára, akik nem rendelkeznek társasházkezelői OKJ vizsgával,
  • azok számára, akik meg kívánnak felelni a szakmai kompetencia követelményeknek és a megbízatásukkal szemben támasztott erkölcsi, anyagi és büntetőjogi felelősségüknek,
  • azok számára, akik társasházkezelői OKJ vizsgával rendelkeznek, de közös képviselői megbízásuknak professzionális szinten kívánnak megfelelni.

Részletes információk: https://kozoskepviselokepzes.bkik.hu/