Biztonságban a gulneres diákok

Írta:  2013.03.28.
Március eleje óta polgárőrök kísérik át a Gulner Gyula Általános Iskolába igyekvő diákokat az Üllői úton, amely a kerület egyik legforgalmasabb útkereszteződése.
Nem kell ezentúl aggódniuk a Gulner Gyula Általános Iskolába járó diákok szüleinek gyermekük iskolába érkezése miatt, ugyanis az Erzsébet-telepi Polgárőrség segíti a gyerekeket az Üllői úton való átkelésben.
– Március elején indult kezdeményezés, amely az iskola, a kerületi polgárőrség és a CIB Bank helyi fiókjának összefogásával valósult meg, és a tanév végéig biztosítja, hogy reggel 7.30 és 8 óra között mindenki biztonságban tudjon átkelni a kerület egyik legforgalmasabb kereszteződésén – hangsúlyozta Bodor-Szabó Anikó, a CIB Bank 2. fiókjának a vezetője.

– Évek óta szeptemberben, a tanévkezdés elején eljövünk a Gulner iskolához, hogy segítsük a gyerekek biztonságos átkelését az Üllői úton, és felhívjuk az autósok figyelmét erre a balesetveszélyes útszakaszra – mondta Majoros József, az Erzsébet-telepi Polgárőrség elnöke. – Megkereste a polgárőrségünket a CIB bank, hogy szívesen nyújt támogatást, ha reggelente segítjük a Gulner iskolába igyekvő diákok biztonságos átkelését az Üllői úton. A megbízatás a tanév végéig szól, de ha felkérést kapunk a következő tanévre is, akkor vállaljuk azt is.

– Nagy örömmel fogadtuk a kezdeményezést – mondta Kerekes Elek, a Gulner iskola igazgatója. – Az iskolakezdés előtti fél órában 380 diák érkezik az iskolába. Óriási ebben az időszakban a forgalom az Üllői úton.

Az iskola, az Erzsébet-telepi Polgárőrség és a CIB összefogása egy országos problémára is felhívja a figyelmet, illetve ad rá helyi megoldást. A KSH adatai szerint ugyanis 2012-ben Magyarországon összesen 2365 személysérüléssel együtt járó gyalogos gázolás, ezek egy része gyalogátkelőhelyen történt. Az ilyen típusú balesetek a biztonságos átkelés lehetőségének megteremtésével, a gyermekek tudatos közlekedésre való nevelésével, illetve a gyalogosok fényvisszaverő kiegészítőkkel való ellátásával elkerülhető.