Futásból jótékonyság

2021.12.01.

Az Aktív Magyarországért Országos Futópálya-építési Program és a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége 2021. szeptember 5-ére hirdette meg a „Futókörök Napja” országos rendezvényt, amelyhez a Havanna-lakótelepen található futópályánkkal mi is csatlakoztunk.

Országszerte 10 helyszínen zajlott a kilométergyűjtő verseny, és kerületünk nagy aktivitásának köszönhetően az előkelő 3. helyen végezett.

A három legtöbb kilométert teljesítő város pénzdíjazásban részesült, amelyet jótékony célra ajánlhattak fel. A SZEOSZ, mint támogató 100 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az Önkormányzatunk részére.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata az Életjel Alapítványt jelölte meg pénzjutalom kedvezményezettként, amelyről Képviselő-testületi határozat is született.

Ferencz István polgármester-helyettes és dr. Ronyecz Róbert jegyző közösen adták át a 100 000 forintos pénzjutalmat december 1-jén Juhász Józsefnek, az Életjel Alapítvány kuratóriumi elnökének.

  

Az Életjel Alapítvány a Budapest XVIII.ker. SOFI Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény hátrányos körülmények között élő, tanulásban és értelmileg akadályozott tanulóinak megsegítésére alakult, szülői kezdeményezéssel.

Az alapítvány fő célkitűzése, hogy segítséget nyújtson az intézményben tanuló gyermekek szabadidős programjainak szervezésében, sportolási lehetőségek biztosításában, táborozások, kirándulások lebonyolításában, fejlesztő eszközök beszerzésében, az önálló életvitel kialakítását segítő és prevenciós foglalkozások működtetésében. Az alapítvány fontos szerepet vállal az intézményben tanuló hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésében.

#18kerület #jótékonyság