Ételt osztottak a piactéren

Írta:  2013.04.08.
Minőségi ruhaneműt és egy tál babgulyást kaphattak a rászorulók szombaton a piactéren.
A lőrinci piac mellett több százan álltak sorba április 6-án, a Jobbik Magyarországért Mozgalom XVIII. kerületi alapszervezetének rendezvényén, amelyen adományokból összegyűjtött minőségi, átválogatott ruhaneműt osztottak, illetve forró babgulyással vendégelték meg a rászorulókat.
Hartaházi Miklós, a kerületi alapszervezet elnöke kiemelte, hogy az immár harmadik alkalommal megrendezett jótékonysági akción szívesen láttak mindenkit.

- Nem is szeretném ezt az akciót ételosztásnak nevezni, sokkal inkább úgy gondolom, hogy vendégül láttuk azokat az ide kilátogató átlagpolgárokat, nyugdíjasokat, családokat, munkanélkülieket és hajléktalanokat. A kerületben sajnos nagyon sok a szegény ember – mondta Hartaházi Miklós, hozzátéve, hogy megérti azokat is, akik úgy vélik, hogy az ehhez hasonló karitatív rendezvényeket nem pártoknak kellene tartaniuk, de a Jobbik esetében ezt ő nem is nevezné pártrendezvénynek.
- A pártok feladata az lenne, hogy olyan országot építsenek, ahol nem állnak sorba az emberek ételért és ruháért, hanem a tömeg az adakozók oldalán lenne nagyobb. Viszont szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a Jobbik alapvetően egy mozgalom, amelynek, ahogy magunk között mondani szoktuk van pártja, és a pártnak vannak politikusai. Alapjába véve azonban mindannyian mozgalmi lelkületű emberek vagyunk, és akik csatlakoztak hozzánk, vállalták, hogy önzetlenül dolgoznak az ország, a nemzet felemelkedésén. Amikor pedig szükség van rá, mert nagy a baj az országban, mi lehet nemesebb feladat, mint egy ilyen jótékony esemény létrehozása?

A Jobbik XVIII. kerületi szervezete az év folyamán továbbra is várja az adományokat, amelyeket április második felétől már az Üllői út 489. szám alatti új irodában lehet leadni.
- A következő akciót október-novemberre tervezzük – mondta Hartaházi Miklós. – Szeretném megköszönni szimpatizánsainknak, az adakozó kerületi polgároknak a segítséget. Szinte minden héten hívnak, keresnek minket, hogy az adományaikat segítsünk eljuttatni a rászorulóknak. Úgy gondolom, azért találnak meg minket ilyen nagy számban, mert a Jobbik nem vett részt az elmúlt 22 év hatalmi politikájában, nem volt még kormányzati pozícióban, ahol pedig meg tudná mutatni, hogy ilyen rendezvények nélkül is jobbá lehet tenni emberi sorsokat.