Elhunyt Hartai Sándor

Írta:  2013.04.26.
Hartai Sándor címzetes igazgató április 19-én, 77 éves korában elhunyt.
Hartai Sándor 1986-tól 2001-ig, nyugdíjba vonulásáig volt a Karinthy Frigyes Gimnázium igazgatója.
Valódi közösségteremtő készséggel rendelkező, igazi vezető volt, aki a szó szoros értelmében az alapkő letételétől alkotta meg azt az iskolát, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.

Nagy hozzáértéssel és a kedvezőtlen helyzetekben is erőt sugárzó, derűs nyugalommal vezette az intézményt. Biztos kézzel és kiváló emberismerettel kiválasztott munkatársaival olyan szellemi műhely megformálásában játszott vezető szerepet, ami megalapozta azt, hogy néhány év alatt a város peremén lévő Thököly úti Állami Gimnáziumból az országosan ismert és elismert Karinthy Frigyes Két Tanítási Nyelvű Gimnázium fejlődött ki.


Egyperces néma felállással tisztelgett csütörtöki ülésén a képviselő-testület Hartai Sándor és Urbán István, a Csontváry Iskola igazgatója emléke előtt. Urbán István haláláról néhány perccel az ülés előtt érkezett értesítés.
 

Bölcs tanácsaival, ötleteivel nem csak az iskola érdekeit képviselte, de a gimnáziumnak otthont adó Pestszentlőrinc-Pestszentimre oktatásügyét is segítette.
Munkáját a képviselő-testület 2001-ben a legrangosabb kerületi kitüntetéssel, a díszpolgári cím adományozásával is elismerte.
Nyugdíjba vonulása után is rendszeresen bejárt az iskolába. Kollégái szeretettel szeretettel várták, és számíthattak tudására, tanácsaira, tapasztalatára. Élete utolsó napjáig, még a kórházi ágyról is érdeklődő figyelemmel kísérte az iskola ügyeit.


Hartai Sándor búcsúztatása


2013. május 1-jén 17 órakor lesz a Karinthy Frigyes Gimnáziumban (1183 Budapest, Thököly u.7.).
Kérjük, hogy csak egy szál virággal búcsúzzanak Tőle!

Hartai Sándort Budapest XVIII. kerület Pestszenlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata saját halottjának tekinti.