Munkába álltak a Mercedes buszok a kerületben

Írta:  2013.05.14.
A XVIII. kerületben közlekedő autóbuszjáratok vonalán is feltűntek május elejétől a Mercedes Citaro autóbuszok.
A XVIII. kerületben közlekedő autóbuszjáratok vonalán is feltűntek május elejétől a Mercedes Citaro autóbuszok, amelyeknek legújabb verziójából a Budapesti Közlekedési Központ összesen 150 darabot kíván forgalomba helyezni a fővárosban.

Az új Citarókat májustól júliusig folyamatosan állítja forgalomba a BKK. Az új szállítmány érkezésének köszönhetően a már korábban állományban lévő, eddig más viszonylatokon üzemeltett Mercedes Citaro buszokból Pestszentlőrinc-Pestszentimre járataira is került több jármű.
Májusban a 182-es és 184-es, illetve a 194-es és 199-es járat vonalán 2-2 db, a 200E és a 282E-284E vonalon 1-1 alacsonypadlós Mercedes jár.
Az új alacsonypadlós járművek minden igényt kielégítenek. A buszokat egyaránt könnyen használhatják a kerekesszékkel közlekedők, a babakocsis kismamák, és az idősebbeknek sem kell lépcsőktől tartaniuk. A buszokban az ülések egy része felhajtható, így csúcsforgalomban több utast tudnak befogadni. A légkondicionálóval rendelkező buszokon kívül és belül is nagyméretű kijelzők segítik az utas tájékoztatást.