Probléma van, megoldás lesz

2022.01.25.

Öngerjesztő folyamatok a Havanna-lakótelepen. Többek közt kerítésekre, szemetelésre, és a köztéri italozások megszüntetésére kell mihamarabb megoldást találni.

 

Dabasi Ottóné önkormányzati képviselő Szaniszló Sándor polgármesterrel, továbbá a Városgazda18 vezérigazgatójával, Borbély Sándorral és a Városüzemeltetetési Divízió vezetőjével, Haigl Bélával a lakótelep több helyszínén egyeztetett a körzetét érintő problémákról.

Az egyik legégetőbb gondot a Havanna 44. előtti italozás, bandázás jelenti a képviselő asszony szerint, ami ráadásul további problémákat szült. Egyrészt a hangoskodás, és a lakók nyugalmának zavarása mellett sok szemetet hagynak maguk után a közterületen ivók. A ház előtt található virágágyást már megpróbálták elkeríteni, és ezzel megakadályozni, hogy az emberek az ágyás szélén üldögélve piáljanak, de ennek az lett a végeredménye, hogy az emberek egy picit arrébb mentek inni. Ugyanakkor ez a csúnya kordon a kerekesszékes lakók közlekedését gátolja a járdán.

Nemcsak a virágágyást kerítették el, hanem a Havanna 44. lakói a tömbház alatti átjárót, bejáratukat, de még a ház alatt található közértet is kerítéssel zárták el. A közért a kerítés miatt hamarosan le is húzza a redőnyt, bezár.

Szaniszló Sándor a kialakult helyzet orvoslására lakossági fórum összehívását javasolta a képviselő asszonynak, illetve a tömbház által felhúzott kerítés jogalapjának tisztázására tett ígéretet. A polgármester a környék lakóinak bevonásával szeretné megoldani a problémákat.

A Városgada18 vezetői is együttműködnek a terület rendezésében, első körben extra takarítással és új szemetes kihelyezésével próbálnak tenni a kulturáltabb környezetért. Dabasi Ottóné a körzetében további helyszíneken, a Kondor Béla sétányon is bővítette a bejárás résztvevőinek a feladatlistáját. Csúnya vasbódéra, kopott ivókútra hívta fel a figyelmet, ezeket a városüzemeltetés teszi majd rendbe.