Mi lesz a légi közlekedéssel?

Írta:  2013.05.24.
A kontinens légi közlekedésének jövőjéről tanácskozott az iparág több mint ezer döntéshozója május 12–14. között Budapesten.
A kontinens légi közlekedésének jövőjéről tanácskozott az iparág több mint ezer döntéshozója május 12–14. között Budapesten, a 8. Routes Europe konferencián, amelyet a Budapest Airport rendezett a Magyar Turizmus Zrt-vel közösen.

A konferencián a régió összes diszkont légitársasága részt vett, magán- és állami légitársaságok egyaránt képviseltették magukat. A konferencia keretében lebonyolított számos közvetlen találkozón kívül az esemény nyitányaként stratégiai csúcstalálkozót tartottak, amelyen az iparág vezető szakértői eszmét cseréltek a régiót érintő legfontosabb légi közlekedési és járatfejlesztési kérdésekről. A témák között szerepelt az uniós károsanyag-kibocsátási kereskedelmi rendszer befagyasztásának hatása az Amerikából és Kínából érkező forgalomra, a légitársasági konszolidáció, a fúziók és szövetségek, valamint a fapados modell jövője.
A konferencián beszámolt új terveiről a Budapest Airport, amely a kisebb forgalmú útvonalakra 50 százalékos új járatnyitási kedvezményt vezetne be.

− Évről évre egyre többen vesznek részt a Routes Europe konferencián, de a növekedés üteme még a mi elvárásainkat is meghaladta – nyilatkozta David Stroud, a Routes alelnöke. − Nagyon örülünk, hogy ismét rekordszámú résztvevőt köszönthetünk az eseményen. Az a tény, hogy magas rangú küldöttekről van szó, azt mutatja, hogy a Routes Europe a régió vezető járatfejlesztési eseménye, amely évekre előre meghatározza a kontinens légi közlekedésének jövőjét.