Üzembe helyezték az új jelzőlámpákat

Írta:  2013.05.27.
Teljessé vált az új közúti-vasúti jelzőlámpás forgalomirányító rendszer, amely a Szemeretelep vasútállomásnál lévő átjárónak, valamint a Gyömrői út és az Igló utca kereszteződésének forgalmát szabályozza.
Teljessé vált az új közúti-vasúti jelzőlámpás forgalomirányító rendszer, amely a Szemeretelep vasútállomásnál lévő átjárónak, valamint a Gyömrői út és az Igló utca kereszteződésének forgalmát szabályozza. A Budapesti Közlekedési Központ május 17-én üzemelte be a közúti kereszteződésben az új jelzőlámpákat.

A forgalomirányító berendezés összeköttetésben van Szemeretelep vasútállomás biztosítóberendezésével, továbbá figyelembe veszi a közúti forgalom nagyságát is, és ennek megfelelően ad szabad vagy éppen tilos jelzést az autóknak.
A szemeretelepi átjáró felújításakor a régi szakállas vasúti sorompókat félsorompós rendszerre cserélték. Mivel az ilyen sorompó esetenként 10 percen túl is zárva tartható, előfordulhat, hogy bizonyos közúti irányok akár több mint tíz percig nem kapnak szabad jelzést.
Annak érdekében, hogy a kerülethatár, illetve az Igló utca felől a Május 1. tér felé haladó jármű a lezárt vasúti sorompó miatt ne várakozzon a csomópont területén – akadályozva ezzel a Gyömrői út forgalmát –, a tilos jelzés alatt a Gyömrői úton befelé irányban a balra kanyarodó sáv és az Igló utca felől érkező járművek nem kapnak szabad jelzést.

Ezzel egy időben ugyancsak piros lesz a lámpa az Igló utca felől a kerülethatár irányába kanyarodó forgalom, valamint a Gyömrői úton a kerülethatár felől érkező, a csomópontban visszakanyarodni szándékozók számára is.