Pofás otthonok lesznek a lepusztult lakásokból

2022.02.02.

160 leromlott állapotú lakást örökölt meg a jelenlegi városvezetés az előző vezetéstől. Jelenleg évi 100 millió forintot biztosít az ezeknek az ingatlanoknak a felújítására az önkormányzatunk.

 

Újabb felújított önkormányzati lakás műszaki átvételére került sor a mai napon, és az átadáson Szaniszló Sándor polgármester, továbbá Borbély Sándor, a Városgazda18 vezérigazgatója is részt vett.

A polgármester a bejárás során többek közt az ingatlan kezdeti és jelenlegi állapotáról érdeklődött, így kiderült, hogy a most átadott lakást egy komfort nélküli (vécé és fürdőszoba sem volt benne) romhalmazból sikerült komfortos, jó műszaki tartalmú otthonná varázsolni.

Szaniszló Sándor elmondta, hogy nagyon nagy szükség lenne minél több lakható önkormányzati lakásra.

- Sajnos az előző városvezetés 160 lepusztult lakást hagyott ránk és a kerületre. Ez azért jelent nagy gondot, mert a kerületben jelenleg 400 gyermekes család vár önkormányzati lakás kiutalására, továbbá - szükség esetén - az önkormányzati és a kerületi intézmények dolgozóinak is biztosítani szeretnénk lakhatási lehetőséget. Önkormányzatunk vállalta, hogy a lehető leggyorsabban felújítja, és kiadja családoknak a hasonló ingatlanokat. A kerület nehéz anyagi helyzete ellenére évi 100 millió forintot tudtunk elkülöníteni a leromlott állapotú ingatlanok rendbetételére, így többen juthatnak majd kulturált lakásokhoz – összegezte Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere.