Két éven belül eltűnhet az összes kerületi földút

2022.02.08.

Jelenleg a XVIII. kerület három utcájában építenek új utakat, ezek közül holnap estig a Kerékvágás utca teljes, 900 méter hosszú szakaszát már le is leaszfaltozzák.

Az eddig elkészült és további munkálatokról Szaniszló Sándor polgármester és Kőrös Péter alpolgármester egyeztetett az útépítési projektet menedzselő Városrehabilitáció18 NZrt. vezérigazgatójával, Bacsik Györggyel a frissen öntött aszfalt gőzében.

Szaniszló Sándor a bejárás során kifejtette, hogy szeretné, ha két éven belül az összes kerületi földút szilárd burkolatot kapna, és bízik benne, hogy ez sikerülni fog. A földutak felszámolása miatt folyamatosan pályáznak anyagi forrásokra, és amint sikerrel járnak, újabb utcákat tudnak korszerűsíteni. A pályázati pénzek mellett az útépítési költségek egy részét a XVIII. kerületi Önkormányzat biztosítja.

A Városrehabilitáció18 vezérigazgatója elárulta, hogy további négy utca aszfaltozására már elkészítették a terveket, folyamatban vannak az engedélyeztetések, így az anyagi források előteremtése után egyből indulhatnak az újabb kivitelezések.

Fény az éjszakában

Nemcsak szilárd burkolatokkal látják el az utcákat, hanem új közvilágítást építenek ki az érintett területeken. Ez teljesen új megvilágításba helyezi majd az Olaszfa utcát is, ahol eddig egyáltalán nem volt közvilágítás. Az Olaszfa és Kettős-Körös utcákban ma kezdték el a földmunkákat. Előreláthatólag mindhárom említett utca április végéig készül el teljesen a közvilágításokkal és csapadékvíz-elvezetésekkel együtt.