Új albummal készül Gerendás Péter

Írta:  2013.06.23.
Gerendás Péter volt a Bal18 Társalgó vendége június 20-án.
Gerendás Péter volt a Bal18 Társalgó vendége június 20-án. A Liszt Ferenc-díjas művész márciusban azzal került a figyelem középpontjába, hogy a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében rajongóitól elbúcsúzva közölte, hogy megélhetési gondjai miatt külföldön vállal munkát.

A zenész a Társalgó közönségének elmondta, hogy nem kíván nyilatkozatháborúba belemenni, s az üggyel kapcsolatos érzéseit, levelének az előzményeit és az azóta tapasztaltakat inkább egy könyvben írja meg.
– Sokkal több biztató megnyilvánulást kapok az emberektől, mint negatívat – mondta Gerendás Péter, aki inkább a személye körül kialakult hangulat pozitív hozadékaira koncentrál. – Egy művésznek alkotnia kell. Ebből a szempontból termékeny időszakot hozott a Facebook-bejegyzés közzététele óta eltelt időszak, mert született egy tíz dalból álló zenei anyag, amely ősszel a könyvvel együtt jelenik majd meg.

Ha az új dalokból most nem tudott is ízelítőt adni, az egyórás beszélgetés végén Gerendás Péter két régebbi dalt előadott a jelenlévőknek. Mert egy művésznek ez a sorsa, az élete: alkotnia és szórakoztatnia kell.