Könnyebb és rendezettebb lesz a parkolás

2022.03.09.

Az Építő és Dolgozó utcák által közrezárt területet eddig is sokan használták parkolónak, igaz, leginkább össze-vissza álltak az autók a gazzal benőtt, elöregedett aszfalton.

 

Szaniszló Sándor polgármester, Kőrös Péter alpolgármester a mai napon egyeztettek Láng Istvánnal, a körzet önkormányzati képviselőjével, továbbá Bacsik Györggyel, a Várrosrehabilitáció18 NZrt. vezérigazgatójával a terület jövőjéről.

Láng István felvázolta, hogy a környéken kevés a parkolóhely, 40-50 évvel ezelőtt ugyanis még nem számoltak olyan sok járművel, mint amennyivel jelenleg rendelkeznek a lakosok. A Lakatos-lakótelepen az utóbbi időben sok utcai parkolóhelyet felfestettek, de ettől csak a parkolás vált rendezettebbé, több hely viszont nem lett tőle. A környék lakosainak és a közelben található rendelőhöz érkezők parkolását is megkönnyíti majd, ha ezen a területen egy rendezett parkolót alakítanak ki.

A tervek szerint a parkolóban összesen negyven autó fér majd el, ezek közül két mozgássérült helyet és négy elektromos autók töltésére alkalmas parkolóhelyet biztosítanak.

Az egyeztetésen mindenki egyetértett abban, hogy fát egyáltalán nem vágnak ki a parkoló miatt, sőt újabb fákat ültetnek a környezetébe.

Előreláthatólag nyár közepére készülhet el a parkoló, de mint Láng Istvántól megtudtuk, már dolgozik egy újabb parkoló megvalósításán, ami a fűszerkertek melletti területen kaphat helyet.